Online magazin za one koji vole prirodu
Ponedeljak, Jul 07, 2025
  • Početna
  • Naša izdanja
      • Back
      • eKnjiga Dresura pasa 2 - Pitanja i Odgovori
      • eKnjiga Šarplaninac - Juče, danas, sutra?...
      • eKnjiga Dresura pasa - Pitanja & odgovori
      • eBook Dog training - Questions and Answers
      • eKnjiga Labrador retriver - Pitanja i odgovori
      • Knjiga Doberman - Kompletan vodič za vlasnike i ljubitelje rase
      • eKnjiga Gastronomski vodič kroz šumu
      • eKnjiga Ishrana - Mali priručnik za vlasnike pasa
      • NO Magazin broj 1
      • NO Magazin broj 2
      • eKnjiga Natura- svi brojevi
      • Uputstvo za daunloud i upotrebu digitalnih knjiga
      • Privatnost
      • Reklamacije
  • Knjižarica
      • Back
      • Digitalizovani brojevi Nature
      • Agrobiznis magazin
          • Back
          • Pčelarski podsetnik
          • Lekovito i začinsko bilje
          • Manastiri i običaji srpskog naroda
          • Psi kao kućni ljubimci
      • Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O.
  • Vesti/Ukratko
      • Back
      • Video & Audio
      • Manifestacije
      • Akcije
  • Komentari
  • Priče
  • Kinologija/Psi
      • Back
      • TV prilozi
  • Lov
      • Back
      • Lovstvo
      • Lovački recepti
  • Ribolov
      • Back
      • Riblji recepti
  • Golubovi
  • Pčele
  • Mačke
  • Konji
  • Ptice
  • Životinje
  • Akvaristika
      • Back
      • Ihtiologija
  • Teraristika
  • Planeta
  • Nauka
      • Back
      • Vreme i klima
  • Veterina
  • Ekologija
  • Biljke
      • Back
      • Cveće
      • Lekovito i jestivo bilje
      • Povrće
      • Voće
  • Gljive
      • Back
      • Gljivarski recepti
  • Ishrana
      • Back
      • Recepti
      • Poslastice
      • Vegetarijanski recepti
  • Zdravlje
  • Odmor i rekreacija
      • Back
      • Putovanja
  • Narodni običaji
  • Zanimljivosti
  • Saveti
  • Reagovanja
  • Kviz znanja
  • Feljton
  • Arhiva
      • Back
      • Svi objavljeni tekstovi
  • Marketing
  • O nama
  • Kontakt
  • Smart search
  1. Vi ste ovde:  
  2. Home
  3. Gljive
  4. Gljivarski recepti

GLJIVARSKI RECEPTI

Pirog u sosu od suvih gljiva

 Pirog u sosu od suvih gljiva 01

Ovo veoma ukusno jelo možete da pripremite na više načina. Zato sam ovde i ostavio više varijanti pa se vi odlučite za onu koja vam se najviše sviđa…

Priprema, fotografiše i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 19 Avgust 2021
Pregleda: 1179
  • Vladimir Janjić
  • glivarski recepti
  • pirog
  • suve gljive
  • sos

Pročitaj više: Pirog u sosu od suvih gljiva

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Slatko sa gljivom babino uvce

slatko sa babinim uvcetom 01A 

Osim što je naziv ove gljive zanimljiv (ranije sam ovde već objavio opširniji tekst o njoj) babino uvce je interesantna i po svojoj jarko crvenoj boji (koja se ne gubi ni kuvanjem) te zato ova gljiva može da posluži i kao izuzetan dekorativni detalj u raznim jelima. Ukus i miris ove gljive nisu posebno izraženi pa se može kombinovati sa čime god želimo. Ako se neko pita zašto je sakupljati, a ne želi samo dekorativan detalj na stolu, treba reći da ova gljiva potencijalno razređuje krv, izvlačim analogiju iz njene srodnice, judinog uva, za koju je ovaj efekat već dokazan…

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić. dipl. ing

Detalji
Objavljeno 15 April 2021
Pregleda: 1493
  • Vladimir Janjić
  • sastojci
  • priprema
  • slatko
  • babino uvce
  • glijvarski recepti

Pročitaj više: Slatko sa gljivom babino uvce

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Boranija sa suvim gljivama

Boranija sa suvim gljivama 01

Evo još jednog zanimljivog recepta. Zašto? Ovo je jedina boranija koja mi se sviđa. Ostale, eventualno, mogu da jedem ali ovu boraniju sa gljivama stvarno volim…

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 08 April 2021
Pregleda: 1190
  • Natura Online
  • Vladimir Janjić
  • gljivarski recepti
  • serviranje
  • priprema
  • Boranija sa suvim gljivama
  • potrebni sastojci

Pročitaj više: Boranija sa suvim gljivama

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVE NAŠIH KRAJEVA

Čuvanje gljiva zamrzavanjem

ABM 119 str 57 

Kao i većinu drugih namirnica i gljive je moguće, dubokim zamrzavanjem, sačuvati za upotrebu duže vreme. Ovaj način konzerviranja primenljiv je praktično na sve vrste gljiva, ali ne pod istim uslovima i na isti način. 

Piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 04 Februar 2021
Pregleda: 10094
  • gljive
  • Natura Online
  • Vladimir Janjić
  • Agrobiznis magazin
  • zamrzavanje
  • konzerviranje

Pročitaj više: Čuvanje gljiva zamrzavanjem

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVASKI RECEPTI

Harambašin lonac

harambasin lonac 01

Za ova jelo potrebno je malo mašte, nešto kopriva, sezonskih gljiva, goveđeg bujona, malo kačkavalja i više začina. Evo kako se sprema ovo ukusno jelo…  

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 19 Maj 2020
Pregleda: 1822
  • Vladimir Janjić
  • gljivarski recepti
  • harbašin lonac

Pročitaj više: Harambašin lonac

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Ajmokac sa crnom trubom

Ajmokac sa crnom trubom 01 

Neko bi uz ovaj ajmokac servirao, možda, kiselo mleko ili pavlaku, ali ja ga volim i tako, bez ikakvog dodatka. Može biti čorba pre jela, a može biti i obrok-čorba odnosno glavno jelo. Uostalom, doda se malo više mesa i eto - ukusnog jela.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 24 April 2020
Pregleda: 2123
  • Vladimir Janjić
  • ajmokac
  • gljiva
  • crna truba
  • gljivarski recept
  • čorba
  • jelo

Pročitaj više: Ajmokac sa crnom trubom

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI 

Čorba od praziluka i suvih gljiva

Corba od praziluka i suvih gljiva 01

Ovo je jedna varijanta čuvene francuske supe od luka, normalno, u mojoj interpretaciji. Nadam se da će vam se svideti…

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 17 Januar 2019
Pregleda: 2677
  • čorba
  • gljivarski recepti
  • suve gljive
  • praziluk

Pročitaj više: Čorba od praziluka i suvih gljiva

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Bukovače za studente (ili na američki način)

bukvaca i kukuruz 01

Ovo jelo sam napravio sa svojom ćerkom. Naslov je njen ali i osnovna ideja. Doduše, da sam se ja pitao ovaj recept bih nazvao Bukovača na američki način. Zašto? Odgovor se nalazi u tekstu…

Tekst i fotografije Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 15 April 2018
Pregleda: 2937
  • gljivarski recepti
  • bukovače za studente
  • američki način

Pročitaj više: Bukovače za studente (ili na američki način)

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Testenina sa suvim gljivama i kiselim kupusom

 suve gljive sa kiselim kupusom na testu

Ovo je modifikacija poznatih flekica sa kupusom ali osavremenjena… Jer, danas malo ko ima vremena da razvlači testo pa predlažem da to budu kupljeni makaroni, grkljančići, taljatele, tarana… Međutim, ako vas to ne mrzi, a što bi možda bilo i najbolje, napravite, kao nekada naše mame i bake - klasične flekice.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 18 Januar 2017
Pregleda: 2105
  • gljivarski recepti
  • priprema
  • suve gljive
  • testenina
  • namirnice
  • kiseli kupus

Pročitaj više: Testenina sa suvim gljivama i kiselim kupusom

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Vegetarijanski lonac

vegetarijanski lonac 01

Umesto mesa u ovo jelo stavite suve gljive i dobićete pravi - vegetarijanski delikates. Normalno, ovde je moguće ubaciti i meso ali je moja izvorna ideja bila da se, ovoga puta, napravi nešto bez mesa i posno.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. pol

Detalji
Objavljeno 20 Septembar 2016
Pregleda: 2550
  • gljivarski recepti
  • priprema
  • suvi vrganj
  • namirnice
  • vegetarijanski lonac

Pročitaj više: Vegetarijanski lonac

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Prolećni rizoto

prolecni rizoto 01

Za ovaj ukusni rizoto, osim prolećnih darova prirode poput mladog luka, blitve, šargarepe i tikvica, potrebno je imati i oko 300 grama prolećnih gljiva kao što su šljivovača, vilin karanfilić... Ali ovo ne preporučujem samo zbog rime, već zbog specifičnog ukusa koje upravo te gljive daju ovom prolećnom specijalitetu.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 10 Maj 2016
Pregleda: 2420
  • gljive
  • gljivarski recept
  • priprema
  • pirinač
  • namirnice
  • prolećni rizoto

Pročitaj više: Prolećni rizoto

Facebook
Share
powered by social2s
  1. Omlet "rano proleće"
  2. Pileća janija sa gljivama
  3. Musaka Balkanika
  4. Piletina sa gljivarskim prilogom
  5. Kapama sa gljivama
  6. Čorba od šaranove glave i smrznutih gljiva
  7. Piletina sa gljivama i rokforom
  8. Rendane tikvice sa gljivama
  9. Ljutica na žaru
  10. Gljivarski koktel

Strana 1 od 4

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Idi na vrh strane
16 godina Nature Online 22.1.2009 - 22.1.2025..
Milla & Max - Organska kozmetika za kućne ljubimce
Dresura pasa 2 - Pitanja & Odgovori  - drugo dopunjeno izdanje, Mob/Viber: +38163254738
Psi kao kućni ljubimci - drugo dopunjeno digitalno izdanje Agrobiznis magazina. Mob/Viber: +38163254738
"Dresura pasa - Pitanja & Odgovori" digitalna knjiga Dušana Marinovića, Mob/Viber +38163254738
NEW eBOOK IN ENGLISH: Dog training - Questions & Answers. Handbook for dog lovers and owners. Behavior, psychology, home education and dog training of all breeds. Beginner & Intermediate Level. Format A5, 12 chapters, 518 pages, 237 photography, drawings and tables. Mob/Viber +38163254738
Šarplaninac - juče, danas, sutra?... LATINICA - digitalna knjiga, eBook
Drugo dopunjeno izdanje digitalne knjige "Šarplaninac, juče, danas, sutra?..." Februar 2019, Mob/Viber +38163254738
"Labrador retriver - Pitanja & Odgovori", digitalna knjiga, drugo prerađeno i dopunjeno izdanje, Mob/Viber +38163254738
Gantry 5
"Ishrana - mali priručnik za vlasnike pasa", digitalna knjiga, Mob/Viber +38163254738
"Gastronomski vodič kroz šumu" drugo dopunjeno digitalno izdanje Vladimira Janjića, Mob/Viber +38163254738
Pčelarski podsetnik - drugo dopunjeno specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Lekovito i začinsko bilje - specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Manastiri i običaji srpskog naroda - digitalna knjiga
Štampana izdanja revije "Natura" sada su dostupna i u .pdf formatu, Mob/Viber: +38163254738
Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O, digitalna knjiga Borisa Pavlova
NATURA - SVI BROJEVI u digitalnom formatu, Mob/Viber: +38163254738
Kurs socijalizacije i poslušnosti pasa u Beogradu, 063254738
Majice Natura Online
Potpuno prirodni sapuni od maslinovog ulja i lekovitog bilja. Tel: 064 05 69 198

Copyright © 2009-2024 Natura Online. Sva prava zadržana. Powered by Gantry Framework & Dušan Marinović