sreda, april 08, 2020

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Testenina sa suvim gljivama

testenina sa suvim gljivama 01

Ovih dana baš imam inspiraciju... Evo novog recepta. I ovaj je autorski, odnosno, hoću da kažem da nigde nisam našao nešto ovako. Dakle, reč je o stvarno originalnom receptu pa predlažem da i vi probate.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing 

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Crno na belo

crno na belo 

Još jedan zimski recept sa suvim gljivama. Ovog puta predlažem da to budu suve crne trube sa belim mesom.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.  

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Carski luk

carski luk 01 

Posle kratke pauze ponovo radim. Zapravo, kako nije bilo mojih gljivarskih aktivnosti na terenu, a u kuhinji sam bio zauzet uglavnom slavskim poslovima, danas mi je pao na pamet jedan recept pa sam ga odmah isprobao. Bio sam zadovoljan onim što sam dobio… Rezultate tog mog kulinarskog "istraživanja" zato vam odmah i predstavljam.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Vegetarijanski lonac

vegetarijanski lonac 01

Umesto mesa u ovo jelo stavite suve gljive i dobićete pravi - vegetarijanski delikates. Normalno, ovde je moguće ubaciti i meso ali je moja izvorna ideja bila da se, ovoga puta, napravi nešto bez mesa i posno.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. pol

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Slatko od crne trube

slatko od crne trube 01     slatko od crne trube 03

Ovo slatko odlikuje se specifičnom aromom i svakako ga treba probati, ukoliko ste u mogućnosti. To neće biti slatko za svaki dan, ali će biti nešto što će svakog prijatno iznenaditi.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing 

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Gljive "saganaki"

Saganaki je grčki način pripremanja morskih plodova (probao sam nekoliko varijanti, uglavnom sa dagnjama) ali sam ja ovaj recept prilagodio gljivama. Ovo je još jedan vegatarijanski recept, mada, ako vam ostane za sutra, možete dodati malo mlevenog mesa (prethodno uprženog na malo luka) i još paradajza (najbolje pelat, a može i sok), te servirati kao prilog uz testeninu. Meni se jelo mnogo svidelo...

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.