RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Prepelice sa gljivama
Ukoliko su gljive suve, namočite ih u malo mlake vode. Očišćenim prepelicama izvadite iznutricu, operite ih, osušite i pobrašnjavite. Naseckajte luk sa pančetom, šargarepom, celerom i lovorovim listom, mešavinu stavite u posudu i lagano prepržite na maslacu, zatim dodajte prepelice...
- Detalji
- Pregleda: 3518
Pročitaj više: Prepelice sa gljivama
LOVAČKA KUHINJA
Napravite svoju salamuru (pac) za divljač
Meso divljači stavlja se u salamuru ili pac iz dva razloga: da postane mekše i da mu se da poseban ukus. Meso u salamuri, znaju to dobro lovci, treba da ogrezne, a zatim da se pritisne nekim teškirn predmetom. Salamura se može upotrebljavati i nekuvana, mada se preporučuje - kuvana. Ali, kako da napravite salumuru? I kako je primeniti, na primer, na recept za špikovani but od divlje svinje?...
Piše Žika Antić, novinar i lovac
- Detalji
- Pregleda: 18763
Pročitaj više: Napravite svoju salamuru (pac) za divljač
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Čorba od pernate divljači
Za ovu čorbu se koriste starije ptice ili one ružno prostreljene koje ne mogu da se peku. Sasvim dobro će za nju ići fazan, divlja patka pa i divlja guska...
Glas javnosti
- Detalji
- Pregleda: 4726
Pročitaj više: Čorba od pernate divljači
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Lovački makaroni
Reč je o specijalitetu goranske kuhinje u kojoj su lovački makaroni glavno jelo. Kako se sprema? Najpre, dobro iseckajte beli i crveni luk, celer, pa ih lagano prodinstajte na pet-šest kašika ulja. Dodajte fino seckano meso, so i biber, kratko dinstajte i dodajte pola čaše vina. Kad vino ispari, dodajte ruzmarin, masline i naseckani paradjz, pa sve promešajte...
- Detalji
- Pregleda: 3402
Pročitaj više: Lovački makaroni
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Prepelice u belom grožđu
Prepelice operite spolja i iznutra, posolite, pobiberite i natrljajte ruzmarinom i majčinom dušicom. U masivnoj posudi zagrejte ulje i dodajte sitno izrezanu pančetu. Lagano prodinstajte i zatim u posudu stavite prepelice...
- Detalji
- Pregleda: 3342
Pročitaj više: Prepelice u belom grožđu
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Zec u belom vinu
Zeca koji je prethodno odran i uređen odležao, isecite, posolite i propržite na ulju da meso porumeni. Poprskajte brašnom, propržite i brašno pa dolijte vino...
- Detalji
- Pregleda: 5009
Pročitaj više: Zec u belom vinu
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Srnetina na lovački način
Srneće meso narežite na veće kocke i zalijte mešavinom sirćeta i vode. Dodajte malo belog luka i ostavite da marinira nekoliko sati ili preko noći, mada je najbolje za ovo, kao i druga jela od divljači, napraviti pravi lovački pac...
Glas javnosti
- Detalji
- Pregleda: 7209
Pročitaj više: Srnetina na lovački način
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Gulaš od veprovine za šest osoba
Za marinadu očistite i vrlo sitno naseckajte dve glavice crnog i čen belog luka, a dve šargarepe narendajte. Pomešajte, posolite i pobiberite. Veprovinu narežite na kocke oko pet centimetara, začinite pripremljenom smesom, te zalijte vinom i maslinovim uljem...
Glas javnosti
- Detalji
- Pregleda: 4346
Pročitaj više: Gulaš od veprovine
LOVAČKA KUHINJA
Fazan za dvoje
Fazana posolimo i pobiberimo, te ga iznutra zalijemo konjakom. Na prsni deo poređamo režnjeve slanine i pričvrstimo čačkalicom...
Glas javnosti
- Detalji
- Pregleda: 3548