Online magazin za one koji vole prirodu
Petak, Maj 30, 2025
  • Početna
  • Naša izdanja
      • Back
      • eKnjiga Dresura pasa 2 - Pitanja i Odgovori
      • eKnjiga Šarplaninac - Juče, danas, sutra?...
      • eKnjiga Dresura pasa - Pitanja & odgovori
      • eBook Dog training - Questions and Answers
      • eKnjiga Labrador retriver - Pitanja i odgovori
      • Knjiga Doberman - Kompletan vodič za vlasnike i ljubitelje rase
      • eKnjiga Gastronomski vodič kroz šumu
      • eKnjiga Ishrana - Mali priručnik za vlasnike pasa
      • NO Magazin broj 1
      • NO Magazin broj 2
      • eKnjiga Natura- svi brojevi
      • Uputstvo za daunloud i upotrebu digitalnih knjiga
      • Privatnost
      • Reklamacije
  • Knjižarica
      • Back
      • Digitalizovani brojevi Nature
      • Agrobiznis magazin
          • Back
          • Pčelarski podsetnik
          • Lekovito i začinsko bilje
          • Manastiri i običaji srpskog naroda
          • Psi kao kućni ljubimci
      • Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O.
  • Vesti/Ukratko
      • Back
      • Video & Audio
      • Manifestacije
      • Akcije
  • Komentari
  • Priče
  • Kinologija/Psi
      • Back
      • TV prilozi
  • Lov
      • Back
      • Lovstvo
      • Lovački recepti
  • Ribolov
      • Back
      • Riblji recepti
  • Golubovi
  • Pčele
  • Mačke
  • Konji
  • Ptice
  • Životinje
  • Akvaristika
      • Back
      • Ihtiologija
  • Teraristika
  • Planeta
  • Nauka
      • Back
      • Vreme i klima
  • Veterina
  • Ekologija
  • Biljke
      • Back
      • Cveće
      • Lekovito i jestivo bilje
      • Povrće
      • Voće
  • Gljive
      • Back
      • Gljivarski recepti
  • Ishrana
      • Back
      • Recepti
      • Poslastice
      • Vegetarijanski recepti
  • Zdravlje
  • Odmor i rekreacija
      • Back
      • Putovanja
  • Narodni običaji
  • Zanimljivosti
  • Saveti
  • Reagovanja
  • Kviz znanja
  • Feljton
  • Arhiva
      • Back
      • Svi objavljeni tekstovi
  • Marketing
  • O nama
  • Kontakt
  • Smart search
  1. Vi ste ovde:  
  2. Home
  3. Lov
  4. Lovački recepti

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Prepelice sa gljivama

prepelica-sa-gljivama

Ukoliko su gljive suve, namočite ih u malo mlake vode. Očišćenim prepelicama izvadite iznutricu, operite ih, osušite i pobrašnjavite. Naseckajte luk sa pančetom, šargarepom, celerom i lovorovim listom, meša­vinu stavite u posudu i lagano prepržite na maslacu, zatim dodajte prepelice...

Detalji
Objavljeno 15 Jul 2009
Pregleda: 3638

Pročitaj više: Prepelice sa gljivama

Facebook
Share
powered by social2s

 

LOVAČKA KUHINJA

Napravite svoju salamuru (pac) za divljač

meso-divljaci-u-pacu

Meso divljači stavlja se u salamuru ili pac iz dva razloga: da postane mekše i da mu se da poseban ukus. Meso u salamuri, znaju to dobro lovci, treba da ogrezne, a zatim da se pritisne nekim teškirn pred­metom. Salamura se može upotrebljavati i nekuvana, mada se pre­poručuje - kuvana. Ali, kako da napravite salumuru? I kako je primeniti, na primer, na recept za špikovani but od divlje svinje?...

Piše Žika Antić, novinar i lovac

Detalji
Objavljeno 27 Jun 2009
Pregleda: 20037

Pročitaj više: Napravite svoju salamuru (pac) za divljač

Facebook
Share
powered by social2s

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Čorba od pernate divljači

lov-corba-od-pernate-divljaci

Za ovu čorbu se koriste starije ptice ili one ružno prostreljene koje ne mogu da se peku. Sasvim dobro će za nju ići fazan, divlja patka pa i divlja guska...

Glas javnosti

Detalji
Objavljeno 07 Jun 2009
Pregleda: 4887

Pročitaj više: Čorba od pernate divljači

Facebook
Share
powered by social2s

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Lovački makaroni

lovacki-makaroni

Reč je o specijalitetu goranske kuhinje u kojoj su lovački makaroni glavno jelo. Kako se sprema? Najpre, dobro iseckajte beli i crveni luk, celer, pa ih lagano prodinstajte na pet-šest kašika ulja. Dodajte fino seckano meso, so i biber, kratko dinstajte i dodajte pola čaše vina. Kad vino ispari, dodajte ruzmarin, masline i naseckani paradjz, pa sve promešajte...

Detalji
Objavljeno 29 Maj 2009
Pregleda: 3526

Pročitaj više: Lovački makaroni

Facebook
Share
powered by social2s

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Prepelice u belom grožđu

prepelice-u-belom-grozdju

Prepelice operite spolja i iznutra, posolite, pobiberite i natrljajte ruzmarinom i majčinom dušicom. U masivnoj posudi zagrejte ulje i dodajte sitno izrezanu pančetu. Lagano prodinstajte i zatim u posudu stavite prepelice...

Detalji
Objavljeno 26 April 2009
Pregleda: 3449

Pročitaj više: Prepelice u belom grožđu

Facebook
Share
powered by social2s

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE 

Zec u belom vinu

lov_zec_u-belom-vinu

Zeca koji je prethodno odran i uređen odležao, isecite, posolite i propržite na ulju da meso porumeni. Poprskajte brašnom, propržite i brašno pa dolijte vino...

Detalji
Objavljeno 19 April 2009
Pregleda: 5122

Pročitaj više: Zec u belom vinu

Facebook
Share
powered by social2s

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Srnetina na lovački način

srnetina_recept

Srneće meso narežite na veće kocke i zalijte mešavinom sirćeta i vode. Dodajte malo belog luka i ostavite da marinira nekoliko sati ili preko noći, mada je najbolje za ovo, kao i druga jela od divljači, napraviti pravi lovački pac...

Glas javnosti

Detalji
Objavljeno 13 April 2009
Pregleda: 7425

Pročitaj više: Srnetina na lovački način

Facebook
Share
powered by social2s

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Gulaš od veprovine za šest osoba

gulas-od-veprovine_1

Za marinadu očistite i vrlo sitno naseckajte dve glavice crnog i čen belog luka, a dve šargarepe narendajte. Pomešajte, posolite i pobiberite. Veprovinu narežite na kocke oko pet centimetara, začinite pripremljenom smesom, te zalijte vinom i maslinovim uljem...

Glas javnosti

Detalji
Objavljeno 12 April 2009
Pregleda: 4514

Pročitaj više: Gulaš od veprovine

Facebook
Share
powered by social2s

 

LOVAČKA KUHINJA

Fazan za dvoje

fazan-za-dvoje_1

Fazana posolimo i pobiberimo, te ga iznutra zalijemo konjakom. Na prsni deo poređamo režnjeve slanine i pričvrstimo čačkalicom...

Glas javnosti

Detalji
Objavljeno 25 Mart 2009
Pregleda: 3656

Pročitaj više: Fazan za dvoje

Facebook
Share
powered by social2s
Idi na vrh strane
16 godina Nature Online 22.1.2009 - 22.1.2025..
Milla & Max - Organska kozmetika za kućne ljubimce
Dresura pasa 2 - Pitanja & Odgovori  - drugo dopunjeno izdanje, Mob/Viber: +38163254738
Psi kao kućni ljubimci - drugo dopunjeno digitalno izdanje Agrobiznis magazina. Mob/Viber: +38163254738
"Dresura pasa - Pitanja & Odgovori" digitalna knjiga Dušana Marinovića, Mob/Viber +38163254738
NEW eBOOK IN ENGLISH: Dog training - Questions & Answers. Handbook for dog lovers and owners. Behavior, psychology, home education and dog training of all breeds. Beginner & Intermediate Level. Format A5, 12 chapters, 518 pages, 237 photography, drawings and tables. Mob/Viber +38163254738
Šarplaninac - juče, danas, sutra?... LATINICA - digitalna knjiga, eBook
Drugo dopunjeno izdanje digitalne knjige "Šarplaninac, juče, danas, sutra?..." Februar 2019, Mob/Viber +38163254738
"Labrador retriver - Pitanja & Odgovori", digitalna knjiga, drugo prerađeno i dopunjeno izdanje, Mob/Viber +38163254738
Gantry 5
"Ishrana - mali priručnik za vlasnike pasa", digitalna knjiga, Mob/Viber +38163254738
"Gastronomski vodič kroz šumu" drugo dopunjeno digitalno izdanje Vladimira Janjića, Mob/Viber +38163254738
Pčelarski podsetnik - drugo dopunjeno specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Lekovito i začinsko bilje - specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Manastiri i običaji srpskog naroda - digitalna knjiga
Štampana izdanja revije "Natura" sada su dostupna i u .pdf formatu, Mob/Viber: +38163254738
Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O, digitalna knjiga Borisa Pavlova
NATURA - SVI BROJEVI u digitalnom formatu, Mob/Viber: +38163254738
Kurs socijalizacije i poslušnosti pasa u Beogradu, 063254738
Majice Natura Online
Potpuno prirodni sapuni od maslinovog ulja i lekovitog bilja. Tel: 064 05 69 198

Copyright © 2009-2024 Natura Online. Sva prava zadržana. Powered by Gantry Framework & Dušan Marinović