Lovački recepti
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Prepelice sa gljivama
Ukoliko su gljive suve, namočite ih u malo mlake vode. Očišćenim prepelicama izvadite iznutricu, operite ih, osušite i pobrašnjavite. Naseckajte luk sa pančetom, šargarepom, celerom i lovorovim listom, mešavinu stavite u posudu i lagano prepržite na maslacu, zatim dodajte prepelice...
- Detalji
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 3131
LOVAČKA KUHINJA
Napravite svoju salamuru (pac) za divljač
Meso divljači stavlja se u salamuru ili pac iz dva razloga: da postane mekše i da mu se da poseban ukus. Meso u salamuri, znaju to dobro lovci, treba da ogrezne, a zatim da se pritisne nekim teškirn predmetom. Salamura se može upotrebljavati i nekuvana, mada se preporučuje - kuvana. Ali, kako da napravite salumuru? I kako je primeniti, na primer, na recept za špikovani but od divlje svinje?...
Piše Žika Antić, novinar i lovac
- Detalji
- Napisao: Žika Antić, novinar i lovac
- Pregleda: 16616
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Čorba od pernate divljači
Za ovu čorbu se koriste starije ptice ili one ružno prostreljene koje ne mogu da se peku. Sasvim dobro će za nju ići fazan, divlja patka pa i divlja guska...
Glas javnosti
- Detalji
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 4139
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Lovački makaroni
Reč je o specijalitetu goranske kuhinje u kojoj su lovački makaroni glavno jelo. Kako se sprema? Najpre, dobro iseckajte beli i crveni luk, celer, pa ih lagano prodinstajte na pet-šest kašika ulja. Dodajte fino seckano meso, so i biber, kratko dinstajte i dodajte pola čaše vina. Kad vino ispari, dodajte ruzmarin, masline i naseckani paradjz, pa sve promešajte...
- Detalji
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 3009
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Prepelice u belom grožđu
Prepelice operite spolja i iznutra, posolite, pobiberite i natrljajte ruzmarinom i majčinom dušicom. U masivnoj posudi zagrejte ulje i dodajte sitno izrezanu pančetu. Lagano prodinstajte i zatim u posudu stavite prepelice...
- Detalji
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 2942
RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Zec u belom vinu
Zeca koji je prethodno odran i uređen odležao, isecite, posolite i propržite na ulju da meso porumeni. Poprskajte brašnom, propržite i brašno pa dolijte vino...
- Detalji
- Napisao: Glas javnosti
- Pregleda: 4592