RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Zec u belom vinu
Zeca koji je prethodno odran i uređen odležao, isecite, posolite i propržite na ulju da meso porumeni. Poprskajte brašnom, propržite i brašno pa dolijte vino...
Sastojci:
- jedan zec
- 100 g suvih ili 400 g svežih pečuraka
- pola litre belog vina
- četvrt litre ulja
- 200 g suve slanine
- 1 kašika brašna
- so, biber i peršunov list.
Priprema:
Ako ste se opredelili za suve pečurke, poparite ih da nabubre pa ocedite.
Zeca koji je odležao, odran i uređen, isecite, posolite i propržite na ulju da meso porumeni. Poprskajte brašnom, propržite i brašno pa dolijte vino.
Pečurke isecite i takođe sipajte u jelo.
Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckan peršunov list i ostavite na tihoj temperaturi da se krčka dok meso potpuno ne omekša.
Poslužite zajedno sa sosom i testeninom.
Prijatno!
........
Glas javnosti (5.4.2009)
Natura Online (19.4.2009)