RECEPTI LOVAČKE KUHINJE 

Zec u belom vinu

lov_zec_u-belom-vinu

Zeca koji je prethodno odran i uređen odležao, isecite, posolite i propržite na ulju da meso porumeni. Poprskajte brašnom, propržite i brašno pa dolijte vino...

 

Sastojci:

  • jedan zec
  • 100 g suvih ili 400 g svežih pečuraka
  • pola litre belog vina
  • četvrt litre ulja
  • 200 g suve slanine
  • 1 kašika brašna
  • so, biber i peršunov list.

Priprema:

Ako ste se opredelili za suve pečurke, poparite ih da nabubre pa ocedite.

Zeca koji je odležao, odran i uređen, isecite, posolite i propržite na ulju da meso porumeni. Poprskajte brašnom, propržite i brašno pa dolijte vino.

Pečurke isecite i takođe sipajte u jelo.

Posolite, pobiberite, dodajte sitno seckan peršunov list i ostavite na tihoj temperaturi da se krčka dok meso potpuno ne omekša.

Poslužite zajedno sa sosom i testeninom.

Prijatno!

........

Glas javnosti (5.4.2009)

Natura Online (19.4.2009)