RECEPTI LOVAČKE KUHINJE
Srnetina na lovački način
Srneće meso narežite na veće kocke i zalijte mešavinom sirćeta i vode. Dodajte malo belog luka i ostavite da marinira nekoliko sati ili preko noći, mada je najbolje za ovo, kao i druga jela od divljači, napraviti pravi lovački pac...
Glas javnosti
Srneće meso narežite na veće kocke i zalijte mešavinom sirćeta i vode. Dodajte malo belog luka i ostavite da marinira nekoliko sati ili preko noći.
Na ulju propržite sitno narezan luk, dodajte meso koje ste prethodno izvadili iz marinade i prodinstajte ga.
Dodajte narendanu šargarepu, lovorov list, desetak zrna borovnice, narezane šljive, beli biber i začin.
Dinstajte na laganoj vatri (oko sat i po) u poklopljenoj posudi uz dolivanje vode dok meso ne omekša.
Pred kraj umešajte koncentrat paradajza i crno vino, pa dinstajte dok sos ne postigne željenu gustinu.
Služi se uz topli pire i aromatično belo vino.
Prijatno.
.........
Natura Online (13.4.2009)