petak, mart 05, 2021

 

11. GREEN FEST POČINJE DANAS

Deset dana besplatnog onlajn pristupa svim sadržajima festivala

Green fest 2020

Jedanaesti Međunarodni festival zelene kulture počinje danas, u izmenjenom, onlajn izdanju, pod sloganom “Kakvu budućnost želim?”. Tokom deset dana festivala, do 4. novembra, svi festivalski sadržaji će biti besplatni i dostupni na www.greenfest.rs. Gledanje filmova i obrazovnih sadržaja je veoma jednostavno, nije potrebna registracija, već je dovoljno otići na sajt festivala, izabrati programsku celinu i sadržaj, i klikom na dugme (POGLEDAJ FILM) filmovi će biti pokrenuti. U skladu sa pravima na prikazivanje, gledanje filmova je ograničeno na 1000 posetilaca po filmu, i moguće ih je gledati samo iz Srbije.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

OBJAVLJEN PROGRAM 11. MEĐUNARODNOG FESTIVALA ZELENE KULTURE GREEN FEST

Kakvu budućnost želim?

Green fest 2020

Jedanaesti Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" biće održan od 26. oktobra do 4. novembra 2020, u izmenjenom, onlajn izdanju, pod sloganom “Kakvu budućnost želim?”. Ove godine svi sadržaji će biti u potpunosti besplatni. Svi zainteresovani za životnu sredinu, ekologiju, klimatske promene, održivi razvoj, kao i srodne teme, moći će da pogledaju ukupno sedam dugometražnih i 49 filmova srednjeg i kratkog metra. S obzirom na to da je ova godina stopirala izlazak novih visokobudžetnih filmskih ostvarenja, tim Green Festa je pripremio selekciju najzanimljivijih i najgledanijih filmova iz prethodnih 10 godina.

PIše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

MEĐUNARODNI FESTIVAL ZELENE KULTURE

Otvoren filmski konkurs za Green fest 2020

GF filmski konkurs 2 

Centar za unapređenje životne sredine je otvorio konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 11. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 12. do 15. oktobra 2020. u Domu omladine Beograda

Piše Vladan Šćekić, Centar za unapređenje životne sredine

 

NOVO PRIZNANJE NAŠEM PORTALU

Zahvalnica Green Festa Naturi Online

Zahvalnica NATURA ONLINE Green Fest 2019 A 

Dragi Dušane,

Ovim putem želim da se zahvalim vama i celom vašem timu na podršci koju ste pružili 10. Jubilarnom Međunarodnom festivalu zelene kulture Green Fest!

Osmesi, dobra energija, filmovi, panel disuksije, izložbe, Bazar bez otpada, sve su to sinonimi za 10. Green Fest, a sve to ne bismo uspeli bez podrške partnera i prijatelja.

Ovo su neki od najznačajnijih rezultata:

 

U BEOGRADSKOM DOMU OMLADINE

Zatvoren Deseti Green Fest

Deseti Green Fest 2

Dodelom nagrada pobednicima takmičarskog programa i projekcijom filma „More senki“, reditelja Ričarda Ladkanija, Šona Bogla i Metjua Podolskog, u Domu omladine Beograda, večeras je zatvoren 10. Međunarodni festival zelene kulture „Green Fest“, koji je održan pod sloganom “Promeni igru. Budućnost je na Zemlji!”.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

KOJE FILMOVE ĆEMO GLEDATI NA JUBILARNOM FESTIVALU ZELENE KULTURE?

Deseti Green fest: Promeni igru! Budućnost je na zemlji!

GF 2019 SeaOfShadows    GF 2019 Genesis

Deseto jubilarno izdanje Međunarodnog festivala zelene kulture Green fest donosi veliki broj filmova koji su nagrađeni na najprestižnijim filmskim festivalima, panel diskusije i predavanja stručnjaka iz Srbije i sveta, izložbe i inovacije, BAZAR BEZ OTPADA – na kome će se predstaviti domaći “zeleni preduzetnici”, kao i 44 filma u kategoriji kratkog i srednjeg metra iz celog sveta. Festival će biti održan od 15. do 18. oktobra u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Promeni igru! Budućnost je na Zemlji!”.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine