nedelja, decembar 16, 2018

 

POZIV MLADIMA

Otvoren volonterski program za deveti Green Fest

Green Fest volonteri 2017

"Green fest" poziva mlade, odgovorne i društveno angažovane pojedince koje zanimaju film i umetnost, ekologija i životna sredina da se prijave za volontiranje na najvećem “zelenom” festivalu u regionu, koji će se održati od 13. do 16. novembra u Domu omladine Beograda, pod sloganom "Plastika nije igračka. Promeni igru!". Svi zainteresovani se mogu prijaviti slanjem kratke biografije i motivacionog pisma na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. najkasnije do 24. oktobra 2018. godine. Samo kandidatkinje i kandidati koji uđu u uži izbor biće direktno  kontaktirani.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

 

NAŠ MARKETING

Majice Nature Online

majica natura 01       majica natura 02

Ovih prvih dana oktobra, iako je zahladnelo, razmišljali smo kako da, za novogodišnje i božićne praznike, obradujemo naše verne čitaoce i kupce, stare i sadašnje saradnike, naše brojne prijatelje nekada štampane revije Natura, a sada našeg online magazina. I rešili smo da napravimo, sa našim čuvenim "drvcetom", ove prijatne majica od 100 posto pamuka, lepe sive boje. 

 

KAMPANJA ZA SMANJENJE OTPADA KOJI NASTAJE BACANJEM HRANE

Hrana se jede, ne baca se

hrana 01

Projekcijom filma "Samo ti jedi" i diskusijom sa beogradskim srednjoškolcima u EU info centru, Centar za unapređenje životne sredine je započeo kampanju podizanja svesti o otpadu koji nastaje bacanjem hrane.

Piše Vladan Šćekić, Centar za unapređenje životne sredine

 

SVETSKI DAN RENDŽERA 2014.

Sve više ubijenih rendžera-lovočuvara u svetu

IUCN - Međunarodna unija za zaštitu prirodeImajući u vidu da su lovokradice zaslužne za više od polovinu smrtnih slučajeva rendžera u poslednje dve godine, IUCN (Međunarodna unija za zaštitu prirode) i Međunarodna federacija rendžera (IRF) pozivaju na odlučniji stav povodom kriminala u divljini, tako obeležavajući Svetski dan rendžera koji se slavi širom sveta 31. jula

Piše Aleksandra Nešić, operations officer of International Union for Conservation of Nature

 

SARADNJOM KOMPANIJA I JAVNOG SEKTORA DO JOŠ JEDNE ZELENE OAZE U GRADU

Započeli radovi na uređenju park-zone Arboretuma Šumarskog fakulteta u Beogradu 

Volonterski radovi na uređenju park-zone Arboretuma Šumarskog fakulteta u Beogradu 

Zahvaljujući velikoj volonterskoj akciji, ova izuzetno vredna botanička zbirka drveća koje raste na teritoriji Srbije, ali i drvenastih vrsta sa drugih prostora, postala je bogatija i za prirodni zeleni lavirint, formiran je od oko 400 sadnica doguvečnog šimšira, a revitalizovani su i drugi delovi ovog dragocenog zelenog prostora u Beogradu

Piše Vladan Šćekić, programski direktor, Centar za unapređenje životne sredine Beograda

 

POPLAVE U SRBIJI

Kako da konkretno pomognemo ugroženima?

VAŽNE INFORMACIJE O KONKRETNIM POTREBAMA UGROŽENIH I O ONOME ŠTO MOŽEMO DA IM ODMAH PRUŽIMO

snimak-obrenovca-iz-vazduha

Na ovoj stranici slobodno upišite, na samom njenom dnu, ako ste iz ugroženog područja, bilo od poplava ili klizišta, šta vam je hitno i konkretno potrebno za obnovu vašeg doma, štale, okućnice, plastenika, njive, škole, zadruge, domaćinstva, bilo čega...  Upišite vaš mobilni ili fiksni telefon, mejl adresu... S druge strane, ako imate šta da ponudite ugroženima, takođe objavite niže šta biste i kako biste mogli da im ponudite... Ili pozovite direktno ljude koji se budu oglasili na ovoj stranici i kojima je pomoć urgentno neophodna. Komunicirajte neposredno i pomažite konkretno. Mi ćemo se truditi da odmah objavljujemo i ažuriramo vaše poruke i da one, kao i vaša pomoć, koliko je moguće, što pre dođu do onih kojima je najpotrebnija u ovim teškim trenucima za Srbiju. Hvala vam što verujete da svi zajedno možemo, i na ovakav način, da pomognemo onima kojima je pomoć krajnje potrebna. Za sada dajemo osnovne i već objavljene informacije o tome gde i kako možete da pomognete.