Studentski recept za četiri osobe. Zašto studentski?... Sve se kuva u jednoj posudi, nema posebnog kuvanja testa i sve je gotovo za najviše pola sata. A rezultat? Probajte sami...
Piše i sprema Vladimir Janjić, dipl. ing / Foto: blog.giallozafferano.it
Odavno nisam ništa napisao za Naturu pa malo da "osvežimo radove". Ovog puta recept nije baš gljivarski, zapravo je, čini mi se, potpuno iznenađenje jer ovako nešto do sada nije viđeno. Recept sam osmislio sa stanarom i prijateljem Aleksandrom, koji je ronilac, pa ovog "povrća sa pipcima" uvek ima u zamrzivaču. Jednom nam je, uz rakijicu, palo na pamet da "udavimo" hobotnicu u pasulju… Rezultat tog našeg "davljenja" bio je veoma dobar, rekao bih čak za svaku preporuku. Uz ovo nesvakidašnje jelo pili smo neko špansko vino (koje nije baš lako naći kod nas) pa sam zato ovde predložio neke adekvatne zamene. Uostalom, evo kako smo spremili i servirali hobotnicu na pasulju…
Često pravim ovaj rizoto. Zašto? Pre svega jer ga moja žena obožava a i zato što se lako i brzo pravi, ne košta mnogo i - veoma je izdašno jelo. Dakle, kako da napravimo ovaj italijanski specijalitet na srpski način?