RECEPTI
Salata od tunjevine, cvekle i uprženog susama
Zanimljiva salata koja će vas opčiniti svojim nesvakidašnjim pa i posebnim ukusom
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Pregleda: 2596
Pročitaj više: Salata od tunjevine, cvekle i uprženog susama
SPECIJALITETI DUNAVSKIH ALASA
Medaljoni od smuđa
Ribu očistiti, odrati kožu i iseći na kaiševe što tanje, širine četiri do pet i dužine od 12 do 15 centimetara...
Piše Raka Marković, Srebrno jezero
- Detalji
- Pregleda: 3348
Pročitaj više: Medaljoni od smuđa
RIBLJI RECEPTI
Pohovani šaran
Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite začinom od povrća. Odreske uvaljajte u brašno i razmućena jaja, a zatim u prezle. Pripremljene odreske šarana pržite u zagrejanom ulju oko pet minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju...
Glas javnosti
- Detalji
- Pregleda: 4685
RIBLJI SPECIJALITETI
Šaran u belom vinu
Očišćenog šarana osušiti, staviti u posudu za dinstanje, posoliti i pobiberiti. U sud naliti dva do tri decilitra belog vina i sačekati nekoliko minuta da riba ogrezne. Potom dodati puter ili ulje, nekoliko kolutova limuna, poklopiti i staviti šerpu na jaku vatru...
Glas javnosti
- Detalji
- Pregleda: 3608
Pročitaj više: Šaran u belom vinu
RIBLJI SPECIJALITETI
Dunavski riblji paprikaš
Ribu očistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade. Luk narezati na kolutiće. U lonac s uljem poslagati red ribe, red luka, dok se ne slože svi sastojci...
Glas javnosti
- Detalji
- Pregleda: 3677
Pročitaj više: Dunavski riblji paprikaš
RIBLJI SPECIJALITETI
Oslić sa sosom od paradajza
Odledimo i osušimo oslića, iseckamo beli i crni luk što sitnije pa ga popržimo na zagrejanom maslinovom ulju. Dodamo usitnjeni paradajz i jednu kašičicu šećera, posolimo i nastavimo kuvanje oko pola sata...
Glas javnosti
- Detalji
- Pregleda: 5220
Pročitaj više: Oslić sa sosom od paradajza
RIBLJI SPECIJALITETI
Brodet od ribe
Za ovaj brodet potrebno je prethodno pripremiti sos, kilogram ribe, paradajz, maslinovo ulje, tri decilitra belog vina i, naravno, uobičajenih začina...
Glas javnosti
- Detalji
- Pregleda: 5106