RIBLJI SPECIJALITETI

Dunavski riblji paprikaš

dunavski-riblji-paprikas

Ribu očistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade. Luk narezati na kolutiće. U lonac s uljem poslagati red ribe, red luka, dok se ne slože svi sastojci...

Glas javnosti

Potrebne namirnice za četiri osobe:

  • 1 kg mešane rečne ribe (šaran, som, štuka)
  • 40 dg luka
  • 20 dg paradajza
  • 6 dg mlevene slatke crvene paprike
  • 1,5 dl ulja
  • so i biber

Priprema:

Ribu očistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade. Luk narezati na kolutiće. U lonac s uljem poslagati red ribe, red luka, dok se ne slože svi sastojci. Posoliti, pobiberiti, dodati narezan paradajz i preliti vodom. Kad prokuva, dodati mlevenu papriku i kuvati na laganoj vatri 40 minuta.

Uz riblji paprikaš kao prilog poslužiti testeninu.

Prijatno.

Glas javnosti (8.2.2009)

Natura Online (24.5.2009)