RIBLJI SPECIJALITETI
Dunavski riblji paprikaš
Ribu očistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade. Luk narezati na kolutiće. U lonac s uljem poslagati red ribe, red luka, dok se ne slože svi sastojci...
Glas javnosti
Potrebne namirnice za četiri osobe:
- 1 kg mešane rečne ribe (šaran, som, štuka)
- 40 dg luka
- 20 dg paradajza
- 6 dg mlevene slatke crvene paprike
- 1,5 dl ulja
- so i biber
Priprema:
Ribu očistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade. Luk narezati na kolutiće. U lonac s uljem poslagati red ribe, red luka, dok se ne slože svi sastojci. Posoliti, pobiberiti, dodati narezan paradajz i preliti vodom. Kad prokuva, dodati mlevenu papriku i kuvati na laganoj vatri 40 minuta.
Uz riblji paprikaš kao prilog poslužiti testeninu.
Prijatno.
Glas javnosti (8.2.2009)
Natura Online (24.5.2009)