petak, novembar 16, 2018

Cenovnik oglasnog prostora na portalu Natura Online

Natura Online - veliki baner

A) Oglas na početnoj (naslovnoj) stranici *:

Baner 200x300 tačaka (desni deo stranice):

 • Cena mesečnog emitovanja 2.500 RSD (20 €)
 • Cena tromesečnog emitovanja 6.500 RSD (50 €)
 • Cena šestomesečnog emitovanja 10.000 RSD (80 €).

Baner 200x600 tačaka (desni deo stranice):

 • Cena mesečnog emitovanja 3.000 RSD (25 €)
 • Cena tromesečnog emitovanja 7.50O RSD (60 €)
 • Cena šestomesečnog emitovanja 12.500 RSD (100 €)

 Veliki baner (centralni deo na naslovnoj stranici):

 • Cena mesečnog emitovanja 6.000 RSD (50 €)
 • Cena tromesečnog emitovanja 12.000 RSD (100 €)
 • Cena šestomesečnog emitovanja 20.000 RSD (160 €)

B) Oglas na svim stranicama određene rubrike:

Baner 200x300 tačaka (desni deo stranice):

 • Cena mesečnog emitovanja 1.500 RSD (12 €)
 • Cena tromesečnog emitovanja 3.500 RSD (30 €)
 • Cena šestomesečnog emitovanja 6.500 RSD (55 €)

Baner 200x600 tačaka (desni deo stranice):

 • Cena mesečnog emitovanja 2.000 RSD (17 €)
 • Cena tromesečnog emitovanja 4.50O RSD (37 €)
 • Cena šestomesečnog emitovanja 8.500 RSD (70 €)

Format oglasa/banera

Gotove banere primamo u .gif formatu (animirani) ili u .jpg formatu (statični), u navedenim dimenzijama. Ukoliko želite i za Vas možemo uraditi atraktivan baner. U zavisnosti od Vaših specifičnih zahteva, za izradu jednog banera treba dodatno izdvojiti od 600 do 1.800 RSD (5-15 €) .

Pozicioniranje, izgled, sadržaj i emitovanje banera dogovara se unapred i pojedinačno. Naknadne izmene sadržaja, veličine ili same pozicije banera, pošto je već postavljen na Portal, u plaćenom periodu, podrazumeva dodatne troškove za naručioca izmena.

BannerOglasiMarketing

C) Redakcijska reportaža o Vašim proizvodima ili uslugama**:

Obim reportaže

Jedna integralna stranica na Naturi Online sa tekstom do 24.000 karaktera (12 novinarskih šlajfni teksta) i do sedam fotografija na istoj stranici.

U cenu je uključeno moje idejno rešenje Vaše komercijalne reportaže i njena finalna realizacija.

Kao profesionalni novinar, fotoreporter i veb dizajner, a na osnovu Vaših specifičnih zahteva, napisaću i usaglasiti sa Vama tekst reportaže, obraditi i pripremiti za editovanje Vaše fotografije, a zatim postaviti i održavati stranicu na Portalu.  Fotografisanje Vašeg objekta, delatnosti ili proizvoda dodatno se naplaćuje.

Period objavljivanja reportaže

Jednom objavljena reportaža ostaje stalno na Naturi Online. Međutim, ako želite, njeno vremensko emitovanje može se ograničiti. Dodatne izmene u reportaži (teksta ili fotografija) podrazumevaju prethodni dogovor i određenu nadoknadu.  

Cena redakcijske reportaže

Od konačnog obima i Vaših specifičnih zahteva zavisi i cena redakcijske reportaže. Ukoliko je reč o maksimalnih 12 novinarskih šlajfni teksta cena takve reportaže iznosi 9.600 RSD (80 €).

U ovu cenu su uključeni: moje idejno rešenje reportaže, pisanje samog teksta i njegova finalna realizacija, slanje teksta na Vašu autorizaciju, dodatna lektura i korektura teksta, postavljanje odobrenog i usaglašenog teksta na Naturu Online sa najviše sedam Vaših autorskih fotografija i stalno održavanje reportaže na sajtu.

U cenu nisu uključeni moje eventualno fotografisanje Vaših objekata, proizvoda ili uluga kao i mogući putni troškovi ovim povodom. 

Komercijalna reportaža se objavljuje na Portalu po izmirenju svih finansijskih obaveza naručioca reportaže. 

Rokovi

Početak emitovanja banera, odnosno reportaže se međusobno usaglašava, odnosno najviše dan do dva po uplati celog iznosa nadoknade. 

Plaćanje

Nadoknada za baner ili komercijalnu reportažu može se platiti putem Postnet uputnice u svakoj pošti u Srbiji, odnosno uplatom na moj žiro-račun.

Naručioci iz inostranstva ovu nadoknadu mogu platiti preko 2Checkout-a, odnosno PayPal-a. 

......

Za dodatne informacije:

NATURA ONLINE

Dušan Marinović, dipl. pol

urednik

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Tel: 011/3099 630 i 063/254 738

Skype: dusan_marinovic

.......

* Cenovnik važi od 15. oktobra 2015. godine

** Redakcijska reportaža je urednički napisan tekst iz kog čitalac, odnosno posetilac sajta, ne bi trebalo da prepozna da je reč o - plaćenom tekstu. Sadržaj takve reportaže trebalo bi zato da bude što više u skladu sa generalnom uređivačkom politikom Nature Online. Reč je, ustvari, o zakupu, od strane oglašivača, jedne cele stranice Nature Online, po sopstvenom nahođenju, uz određenu nadoknadu. 

Zadržavam svoje uredničko pravo da uvredljive i nemoralne oglasne sadržaje, odnosno sve one koji propagiraju zakonom nedozvoljene radnje ili ideje ili koji svojom očiglednom neistinitošću mogu da dovedu u zabludu nekoga i time izazovu nekome štetu - odbijem bez obrazloženja. 

Dušan Marinović, urednik

xlogo.jpg.pagespeed.ic.xKd61mUX u 

I ja koristim Payoneer pomoću kojeg me plaćaju klijenti širom sveta. Payoneer  platforma je veoma jednostavna za korišćenje i omogućava online profesionalcima, kao što smo Ti i ja, da budu plaćeni od klijenata širom sveta na suguran, brz i bezbedan način. Pridruži mi se kao Payoneer korisnik i oboje ćemo zaraditi po 25$.

Dušan Marinović

Hi, I use Payoneer to get paid by my clients around the world. It is an easy-to-use platform, which enables online professionals, like you and I, to get paid by global clients in a safe, easy, and secure way. Join me as a Payoneer user and we will both get a $25 reward!

Dusan Marinovic