Online magazin za one koji vole prirodu
Utorak, Januar 31, 2023
  • Početna
  • Naša izdanja
      • Back
      • eKnjiga Dresura pasa - Pitanja & odgovori
      • eBook Dog training - Questions and Answers
      • eKnjiga Šarplaninac - Juče, danas, sutra?...
      • eKnjiga Labrador retriver - Pitanja i odgovori
      • Knjiga Doberman - Kompletan vodič za vlasnike i ljubitelje rase
      • eKnjiga Gastronomski vodič kroz šumu
      • eKnjiga Ishrana - Mali priručnik za vlasnike pasa
      • NO Magazin broj 1
      • NO Magazin broj 2
      • eKnjiga Natura- svi brojevi
      • Uputstvo za daunloud i upotrebu digitalnih knjiga
      • Privatnost
      • Reklamacije
  • Knjižarica
      • Back
      • Digitalizovani brojevi Nature
      • Agrobiznis magazin
          • Back
          • Pčelarski podsetnik
          • Lekovito i začinsko bilje
          • Manastiri i običaji srpskog naroda
          • Psi kao kućni ljubimci
          • Pretplata na Agrobiznis magazin
      • Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O.
  • Vesti/Ukratko
      • Back
      • Video & Audio
      • Najava događaja
      • Manifestacije
      • Akcije
  • Komentari
  • Priče
  • Psi - Kinologija
      • Back
      • TV prilozi
  • Lov
      • Back
      • Lovstvo
      • Lovački recepti
  • Ribolov
      • Back
      • Riblji recepti
  • Golubovi
  • Pčele
  • Mačke
  • Konji
  • Ptice
  • Životinje
  • Sitne životinje
  • Akvaristika
      • Back
      • Ihtiologija
  • Teraristika
  • Planeta
  • Nauka
      • Back
      • Vreme i klima
  • Veterina
  • Ekologija
  • Biljke
      • Back
      • Cveće
      • Lekovito i jestivo bilje
      • Povrće
      • Voće
  • Gljive
      • Back
      • Gljivarski recepti
  • Ishrana
      • Back
      • Recepti
      • Poslastice
      • Vegetarijanski recepti
  • Zdravlje
  • Odmor i rekreacija
      • Back
      • Putovanja
      • Izleti
      • Banje
  • Narodni običaji
  • Zanimljivosti
  • Saveti
  • Reagovanja
  • Kviz znanja
  • Feljton
  • Arhiva
      • Back
      • Svi objavljeni tekstovi
  • Marketing
  • O nama
  • Kontakt
  • Smart search
  1. Vi ste ovde:  
  2. Home
  3. Gljive
  4. Gljivarski recepti

Gljivarski recepti

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Okroška 

Okroska

Na maslinovom ulju prodinstati seckani crni luk i narendano korenasto povrće. Kada povrće omekša dodati 400 g gljiva (preporučujem lisičare mada mogu i druge, a mogu i suve). Međutim, ako gljive nisu sveže onda se dodaju sa bujonom...

Priprema, fotografiše i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 22 Oktobar 2021
Pregleda: 653

Pročitaj više: Okroška 

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Pirog u sosu od suvih gljiva

 Pirog u sosu od suvih gljiva 01

Ovo veoma ukusno jelo možete da pripremite na više načina. Zato sam ovde i ostavio više varijanti pa se vi odlučite za onu koja vam se najviše sviđa…

Priprema, fotografiše i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 19 Avgust 2021
Pregleda: 569

Pročitaj više: Pirog u sosu od suvih gljiva

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Pene sa gljivama na mleku

pene na mleku

Ovo jelo je vrlo zgodno za spremanje jer se ne prljaju sudovi, bude brzo gotovo i nije uopšte loše! Evo šta nam je potrebno od namirnica i kako da spremimo pene sa gljivama na mleku…

Priprema, piše i fotografiše: Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 08 Jun 2021
Pregleda: 790

Pročitaj više: Pene sa gljivama na mleku

GLJIVARSKI RECEPTI

Gljivarski kiš

gljivarski kis 2

U principu, ovo je toplo predjelo ali može biti i dobar doručak pa i večera. Šta nam je potrebno od namirnica i kako spremiti ovaj ukusni gljivarski kiš?…

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 01 Maj 2021
Pregleda: 603

Pročitaj više: Gljivarski kiš

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Jagnjeća iznutrica sa suvom gljivom srndać

gljiva suvi srndac i iznutrice

Prvi put u receptu navodim suve srndaće kao prvi izvor mada bi ovo jelo sasvim dobro "funkcionisalo" i sa bilo kojom drugom suvom gljivom. Pirinač na slici nije baš sasvim običan ali recept mogu da dam i kasnije. U svakom slučaju, verujem da će vam se ovo jelo sa gljivama veoma dopasti… 

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 22 April 2021
Pregleda: 893

Pročitaj više: Jagnjeća iznutrica sa suvom gljivom srndać

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Slatko sa gljivom babino uvce

slatko sa babinim uvcetom 01A 

Osim što je naziv ove gljive zanimljiv (ranije sam ovde već objavio opširniji tekst o njoj) babino uvce je interesantna i po svojoj jarko crvenoj boji (koja se ne gubi ni kuvanjem) te zato ova gljiva može da posluži i kao izuzetan dekorativni detalj u raznim jelima. Ukus i miris ove gljive nisu posebno izraženi pa se može kombinovati sa čime god želimo. Ako se neko pita zašto je sakupljati, a ne želi samo dekorativan detalj na stolu, treba reći da ova gljiva potencijalno razređuje krv, izvlačim analogiju iz njene srodnice, judinog uva, za koju je ovaj efekat već dokazan…

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić. dipl. ing

Detalji
Napisao: Vladimir Janjić
Objavljeno 15 April 2021
Pregleda: 696

Pročitaj više: Slatko sa gljivom babino uvce

  1. Palačinke sa gljivama i telećim mozgom
  2. Boranija sa suvim gljivama
  3. Skandinavska musaka sa gljivama
  4. Čuvanje gljiva zamrzavanjem
  5. Svinjski vrat sa bakrenjakom

Strana 1 od 13

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Idi na vrh strane
14 godina Nature Online 22.1.2009 - 22.1.2022.
Manastiri i običaji srpskog naroda - digitalna knjiga
Psi kao kućni ljubimci - drugo dopunjeno digitalno izdanje Agrobiznis magazina. Mob/Viber: +38163254738
"Dresura pasa - Pitanja & Odgovori" digitalna knjiga Dušana Marinovića, Mob/Viber +38163254738
NEW eBOOK IN ENGLISH: Dog training - Questions & Answers. Handbook for dog lovers and owners. Behavior, psychology, home education and dog training of all breeds. Beginner & Intermediate Level. Format A5, 12 chapters, 518 pages, 237 photography, drawings and tables. Mob/Viber +38163254738
Šarplaninac - juče, danas, sutra?... LATINICA - digitalna knjiga, eBook
Drugo dopunjeno izdanje digitalne knjige "Šarplaninac, juče, danas, sutra?..." Februar 2019, Mob/Viber +38163254738
"Labrador retriver - Pitanja & Odgovori", digitalna knjiga, drugo prerađeno i dopunjeno izdanje, Mob/Viber +38163254738
Gantry 5
"Ishrana - mali priručnik za vlasnike pasa", digitalna knjiga, Mob/Viber +38163254738
"Gastronomski vodič kroz šumu" drugo dopunjeno digitalno izdanje Vladimira Janjića, Mob/Viber +38163254738
Pčelarski podsetnik - drugo dopunjeno specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Lekovito i začinsko bilje - specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O, digitalna knjiga Borisa Pavlova
Agrobiznis magazin broj 143, januar 2023.
Štampana izdanja revije "Natura" sada su dostupna i u .pdf formatu, Mob/Viber: +38163254738
NATURA - SVI BROJEVI u digitalnom formatu, Mob/Viber: +38163254738
Green Fest 2022
Kurs socijalizacije i poslušnosti pasa u Beogradu, 063254738
Majice Natura Online
Potpuno prirodni sapuni od maslinovog ulja i lekovitog bilja. Tel: 064 05 69 198

Ko je na mreži: 293  posetilaca i nema prijavljenih članova

Copyright © 2009-2022 Natura Online. Sva prava zadržana. Powered by Gantry Framework & Dušan Marinović