GLJIVARSKI RECEPTI
Omlet "rano proleće"
Uz jaja, malo slanine i nešto svežih šampinjona, za ovaj omlet potreban nam je i po jedan struk mladog crnog i belog luka. Ako uz omlet poslužimo i prolećnu zelenu salatu onda ne preporučujem roze vino koje bi, u suprotnom, baš dobro "leglo" uz ovo lepo i ukusno jelo.
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
Potrebne namirnice:
- 200 g šampinjona
- 4 jaja
- jedna manja glavica crnog luka
- struk mladog crnog luka
- struk mladog belog luka
- 50 g slanine
- so i biber.
Priprema:
Sitno seckanu slaninu upžiti na malo masnoće. Kada se slanina uprži dodati sitno seckani crni luk, pa kada on omekša seckan mladi crni luk. Posoliti. Posle pet minuta dodati seckane šampinjone. Kada šampinjoni omekšaju dodati seckan mladi beli luk i zaliti umućenim jajima u koja se doda biber.
Ovaj nadev se može dodati i na prethodno upžena jaja, kao što se radi i kod svih drugih omleta.
Uz ovaj omlet ide zelena salata, pa stoga ne preporučujem vino. Inače, bez salate, uz ovaj omlet išao bi neki roze.
Natura Online (12.3.2016)