nedelja, jul 03, 2022

 

INSEKTI KAO NOĆNE NAPASTI

Odbrana od komaraca na prirodan način

komarac-tigrasti-01

Zašto komarci nekog ujedaju više, a druge ljude manje? I konačno, kako da se, osim hemijskim sredstvima, od komaraca odbranite na potpuno - prirodan način?...

Piše Petra Ivaniš, inženjer pejzažne arhitekture I hortikulutre

 

SAVETI ZA VAŠE DOMAĆINSTVO

Čudesna soda bikarbona

soda-bikarbona-01

Soda bikarbona se može koristiti kao jeftinija i zdravija zamena za bar 50 industrijskih proizvoda koje svakodnevno koristimo. Jer, osim što je jednako efikasna, ona je i jeftina i bezopasna varijanta. Dakle, kako sve možete iskoristiti sodu bikarbonu?

Pripremila Mirjana Pejović, New Moment New Ideas Company

 

TRENDOVI

Oglašavanje na internetu u Srbiji u porastu

internet-oglasavanje-u-srbiji

Izvor: DANAS

Ukupna vrednost tržišta oglašavanja na Internetu za prošlu godinu u Srbiji procenjena je na više od 12,2 miliona evra. Dok je u 2010. ova procena iznosila skoro devet miliona evra, što je rast od 36,12 odsto, pokazuju rezultati izveštaja Adeks 2011, koji je objavio Interaktivni advertajzing biro Srbija.

 

ŠTA KORISTITI?

Domaći ili industrijski sapun

domaci-sapuni05 

Naša ljudska ćelijska opna, pa i koža sadrže značajne količine lipida (masti). Zato smatram da bi našu kožu bilo najbolje održavati upravo sapunima koji sadrže komponente slične onima koje ima i sama naša koža...

Piše Vladimir Janjić, dipl. ing

 

SAVETI

Virus H1N1 - ponovo?

Niko ne bi smeo da primi vakcinu protiv svinjskog gripa jer je to jedna od najopasnijih vakcina ikada proizvedenih. Sadrži squalene (MF 59) za koji se pokazalo da izaziva autoimune bolesti poput multiple skleroze, reumatoidnog artritisa i lupusa - kaže dr Raussell Blaylock, neurohirurg, predavač i pisac, jedan od najuticajnijih ljudi u svetu medicine danas.

Piše dr Slađana Velkov

 

SAVETI

Limunom protiv psećih buva i komaraca

limun

Skoro da nema vlasnika psa koji ne muči muku sa buvama. Često kupanje psa nekim od preparata nije preporučljivo, specijalne ogrlice protiv kožnih napasnika su relativno skupe, a one jeftinije često izazivaju alergiju. Kako, onda, izaći na kraj sa buvama?

Natura