Online magazin za one koji vole prirodu
Sreda, Maj 21, 2025
  • Početna
  • Naša izdanja
      • Back
      • eKnjiga Dresura pasa 2 - Pitanja i Odgovori
      • eKnjiga Šarplaninac - Juče, danas, sutra?...
      • eKnjiga Dresura pasa - Pitanja & odgovori
      • eBook Dog training - Questions and Answers
      • eKnjiga Labrador retriver - Pitanja i odgovori
      • Knjiga Doberman - Kompletan vodič za vlasnike i ljubitelje rase
      • eKnjiga Gastronomski vodič kroz šumu
      • eKnjiga Ishrana - Mali priručnik za vlasnike pasa
      • NO Magazin broj 1
      • NO Magazin broj 2
      • eKnjiga Natura- svi brojevi
      • Uputstvo za daunloud i upotrebu digitalnih knjiga
      • Privatnost
      • Reklamacije
  • Knjižarica
      • Back
      • Digitalizovani brojevi Nature
      • Agrobiznis magazin
          • Back
          • Pčelarski podsetnik
          • Lekovito i začinsko bilje
          • Manastiri i običaji srpskog naroda
          • Psi kao kućni ljubimci
      • Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O.
  • Vesti/Ukratko
      • Back
      • Video & Audio
      • Manifestacije
      • Akcije
  • Komentari
  • Priče
  • Kinologija/Psi
      • Back
      • TV prilozi
  • Lov
      • Back
      • Lovstvo
      • Lovački recepti
  • Ribolov
      • Back
      • Riblji recepti
  • Golubovi
  • Pčele
  • Mačke
  • Konji
  • Ptice
  • Životinje
  • Akvaristika
      • Back
      • Ihtiologija
  • Teraristika
  • Planeta
  • Nauka
      • Back
      • Vreme i klima
  • Veterina
  • Ekologija
  • Biljke
      • Back
      • Cveće
      • Lekovito i jestivo bilje
      • Povrće
      • Voće
  • Gljive
      • Back
      • Gljivarski recepti
  • Ishrana
      • Back
      • Recepti
      • Poslastice
      • Vegetarijanski recepti
  • Zdravlje
  • Odmor i rekreacija
      • Back
      • Putovanja
  • Narodni običaji
  • Zanimljivosti
  • Saveti
  • Reagovanja
  • Kviz znanja
  • Feljton
  • Arhiva
      • Back
      • Svi objavljeni tekstovi
  • Marketing
  • O nama
  • Kontakt
  • Smart search
  1. Vi ste ovde:  
  2. Home
  3. Gljive
  4. Gljivarski recepti

GLJIVARSKI RECEPTI

Ajmokac sa crnom trubom

Ajmokac sa crnom trubom 01 

Neko bi uz ovaj ajmokac servirao, možda, kiselo mleko ili pavlaku, ali ja ga volim i tako, bez ikakvog dodatka. Može biti čorba pre jela, a može biti i obrok-čorba odnosno glavno jelo. Uostalom, doda se malo više mesa i eto - ukusnog jela.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 24 April 2020
Pregleda: 2085
  • Vladimir Janjić
  • ajmokac
  • gljiva
  • crna truba
  • gljivarski recept
  • čorba
  • jelo

Pročitaj više: Ajmokac sa crnom trubom

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI 

Čorba od praziluka i suvih gljiva

Corba od praziluka i suvih gljiva 01

Ovo je jedna varijanta čuvene francuske supe od luka, normalno, u mojoj interpretaciji. Nadam se da će vam se svideti…

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 17 Januar 2019
Pregleda: 2637
  • čorba
  • gljivarski recepti
  • suve gljive
  • praziluk

Pročitaj više: Čorba od praziluka i suvih gljiva

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Bukovače za studente (ili na američki način)

bukvaca i kukuruz 01

Ovo jelo sam napravio sa svojom ćerkom. Naslov je njen ali i osnovna ideja. Doduše, da sam se ja pitao ovaj recept bih nazvao Bukovača na američki način. Zašto? Odgovor se nalazi u tekstu…

Tekst i fotografije Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 15 April 2018
Pregleda: 2894
  • gljivarski recepti
  • bukovače za studente
  • američki način

Pročitaj više: Bukovače za studente (ili na američki način)

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Testenina sa suvim gljivama i kiselim kupusom

 suve gljive sa kiselim kupusom na testu

Ovo je modifikacija poznatih flekica sa kupusom ali osavremenjena… Jer, danas malo ko ima vremena da razvlači testo pa predlažem da to budu kupljeni makaroni, grkljančići, taljatele, tarana… Međutim, ako vas to ne mrzi, a što bi možda bilo i najbolje, napravite, kao nekada naše mame i bake - klasične flekice.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 18 Januar 2017
Pregleda: 2071
  • gljivarski recepti
  • priprema
  • suve gljive
  • testenina
  • namirnice
  • kiseli kupus

Pročitaj više: Testenina sa suvim gljivama i kiselim kupusom

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Vegetarijanski lonac

vegetarijanski lonac 01

Umesto mesa u ovo jelo stavite suve gljive i dobićete pravi - vegetarijanski delikates. Normalno, ovde je moguće ubaciti i meso ali je moja izvorna ideja bila da se, ovoga puta, napravi nešto bez mesa i posno.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. pol

Detalji
Objavljeno 20 Septembar 2016
Pregleda: 2520
  • gljivarski recepti
  • priprema
  • suvi vrganj
  • namirnice
  • vegetarijanski lonac

Pročitaj više: Vegetarijanski lonac

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Prolećni rizoto

prolecni rizoto 01

Za ovaj ukusni rizoto, osim prolećnih darova prirode poput mladog luka, blitve, šargarepe i tikvica, potrebno je imati i oko 300 grama prolećnih gljiva kao što su šljivovača, vilin karanfilić... Ali ovo ne preporučujem samo zbog rime, već zbog specifičnog ukusa koje upravo te gljive daju ovom prolećnom specijalitetu.

Priprema, piše i fotografiše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 10 Maj 2016
Pregleda: 2385
  • gljive
  • gljivarski recept
  • priprema
  • pirinač
  • namirnice
  • prolećni rizoto

Pročitaj više: Prolećni rizoto

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Omlet "rano proleće"

Uz jaja, malo slanine i nešto svežih šampinjona, za ovaj omlet potreban nam je i po jedan struk mladog crnog i belog luka. Ako uz omlet poslužimo i prolećnu zelenu salatu onda ne preporučujem roze vino koje bi, u suprotnom, baš dobro "leglo" uz ovo lepo i ukusno jelo.

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 12 Mart 2016
Pregleda: 1806
  • gljivarski recepti
  • serviranje
  • priprema
  • omlet
  • rano proleće
  • namirnice

Pročitaj više: Omlet "rano proleće"

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Pileća janija sa gljivama

pileca janija sa gljivama

Uz jedno pile, malo spanaća, krompira, prolećnih gljiva i povrća, na stolu ćete imati ovo ukusno jelo kojem je, kako i slika govori, teško odoleti…

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 04 Januar 2016
Pregleda: 2135
  • gljive
  • gljivarski recepti
  • pileća janija

Pročitaj više: Pileća janija sa gljivama

Facebook
Share
powered by social2s

RECEPTI

Musaka Balkanika

Malo slobodnog vremena iskoristio sam za novu gastronomsku kreaciju. Jelo je zaista vrhunsko i svakako bi ga valjalo probati, mada nije baš jednostavno za pripremu. Probao sam da ga spremam i sa kupovnim i sa branim gljivama; moj izbor je ipak - mešavina jajčare i vrganja. U tom slučaju, ovo jelo je dostojno naziva ove prve gljive - carsko.

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 31 Oktobar 2015
Pregleda: 1636
  • gljivarski recepti
  • priprema
  • namirnice
  • musaka balkanika

Pročitaj više: Musaka Balkanika

Facebook
Share
powered by social2s

RECEPTI SA GLJIVAMA

Piletina sa gljivarskim prilogom

makaronesagljivama

Ovo jelo je kao stvoreno za letnje dane pa možda i zbog toga voli rashlađena bela vina, a nema ništa protiv ni ružice… Evo šta vam je sve potrebno od namirnica za ovo fantastično jelo koje nije teško ni spremiti. Probajte obavezno.

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 15 Jul 2013
Pregleda: 2704
  • gljivarski recepti
  • prilog
  • piletina

Pročitaj više: Piletina sa gljivarskim prilogom

Facebook
Share
powered by social2s

RECEPTI

Kapama sa gljivama

Kapama sa gljivama je jelo za više osoba. Može da se sprema i u kotliću i u zemljanom loncu, dakle - i u prirodi. U svakom slučaju, ovo je vrhunski gastronomski doživljaj.

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 19 Jun 2013
Pregleda: 1957
  • gljive
  • recepti
  • kapama

Pročitaj više: Kapama sa gljivama

Facebook
Share
powered by social2s
  1. Čorba od šaranove glave i smrznutih gljiva
  2. Piletina sa gljivama i rokforom
  3. Rendane tikvice sa gljivama
  4. Ljutica na žaru
  5. Gljivarski koktel
  6. Puding od suvih vrganja
  7. Posne suve paprike punjene suvim vrganjima
  8. Špageti sa lisičarom
  9. Kvrguš sa gljivama
  10. Boršč sa suvim gljivama

Strana 2 od 4

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Idi na vrh strane
16 godina Nature Online 22.1.2009 - 22.1.2025..
Milla & Max - Organska kozmetika za kućne ljubimce
Dresura pasa 2 - Pitanja & Odgovori  - drugo dopunjeno izdanje, Mob/Viber: +38163254738
Psi kao kućni ljubimci - drugo dopunjeno digitalno izdanje Agrobiznis magazina. Mob/Viber: +38163254738
"Dresura pasa - Pitanja & Odgovori" digitalna knjiga Dušana Marinovića, Mob/Viber +38163254738
NEW eBOOK IN ENGLISH: Dog training - Questions & Answers. Handbook for dog lovers and owners. Behavior, psychology, home education and dog training of all breeds. Beginner & Intermediate Level. Format A5, 12 chapters, 518 pages, 237 photography, drawings and tables. Mob/Viber +38163254738
Šarplaninac - juče, danas, sutra?... LATINICA - digitalna knjiga, eBook
Drugo dopunjeno izdanje digitalne knjige "Šarplaninac, juče, danas, sutra?..." Februar 2019, Mob/Viber +38163254738
"Labrador retriver - Pitanja & Odgovori", digitalna knjiga, drugo prerađeno i dopunjeno izdanje, Mob/Viber +38163254738
Gantry 5
"Ishrana - mali priručnik za vlasnike pasa", digitalna knjiga, Mob/Viber +38163254738
"Gastronomski vodič kroz šumu" drugo dopunjeno digitalno izdanje Vladimira Janjića, Mob/Viber +38163254738
Pčelarski podsetnik - drugo dopunjeno specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Lekovito i začinsko bilje - specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Manastiri i običaji srpskog naroda - digitalna knjiga
Štampana izdanja revije "Natura" sada su dostupna i u .pdf formatu, Mob/Viber: +38163254738
Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O, digitalna knjiga Borisa Pavlova
NATURA - SVI BROJEVI u digitalnom formatu, Mob/Viber: +38163254738
Kurs socijalizacije i poslušnosti pasa u Beogradu, 063254738
Majice Natura Online
Potpuno prirodni sapuni od maslinovog ulja i lekovitog bilja. Tel: 064 05 69 198

Copyright © 2009-2024 Natura Online. Sva prava zadržana. Powered by Gantry Framework & Dušan Marinović