Recepti sa gljivama: špageti sa lisičarom
Preliv za ove špagete spremite na sledeći način: oprane lisičare dinstati u dobro zatvorenom sudu da puste sok (oko 10 minuta), dodati paradajz, dinstati još pet minuta, zaliti maslinovim uljem i začiniti sitno seckanim belim lukom i začinima...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
Potrebne namirnice:
- 300 g gljiva lisičare
- 300 ml soka od paradajza
- 50 g maslinova ulja
- dva krupnija čena belog luka
- veza peršuna i pola veze mirođije
- kašičica ljute aleve paprike
- začin od sušenog povrća
- biber i
- 500 g špageta.
Preliv spremiti na sledeći način:
Oprane lisičare dinstati u dobro zatvorenom sudu da puste sok (oko 10 minuta), dodati paradajz, dinstati još pet minuta, zaliti maslinovim uljem i začiniti sitno seckanim belim lukom i začinima.
Ove špagete možete posuti rendanim kozjim sirom ili parmezanom, po ukusu.
Špagete obariti i dobro procediti. Italijanske špagete nije potrebno, kao naše, isprati hladnom vodom.
Prijatno.
Natura Online (24.5.2011)