sreda, april 08, 2020

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Špageti sa lisičarom

Preliv za ove špagete spremite na sledeći način: oprane lisičare dinstati u dobro zatvorenom sudu da puste sok (oko 10 minuta), dodati paradajz, dinstati još pet minuta, zaliti maslinovim uljem i začiniti sitno seckanim belim lukom i začinima...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Potrebne namirnice:

  • 300 g gljiva lisičare
  • 300 ml soka od paradajza
  • 50 g maslinova ulja
  • dva krupnija čena belog luka
  • veza peršuna i pola veze mirođije
  • kašičica ljute aleve paprike
  • začin od sušenog povrća
  • biber i
  • 500 g špageta.

Preliv spremiti na sledeći način:

Oprane lisičare dinstati u dobro zatvorenom sudu da puste sok (oko 10 minuta), dodati paradajz, dinstati još pet minuta, zaliti maslinovim uljem i začiniti sitno seckanim belim lukom i začinima.

Ove špagete možete posuti rendanim kozjim sirom ili parmezanom, po ukusu.

Špagete obariti i dobro procediti. Italijanske špagete nije potrebno, kao naše, isprati hladnom vodom.

Prijatno.

.......

Natura Online (24.5.2011)