RECEPTI SA GLJIVAMA
Piletina sa gljivama i rokforom
Za ovaj recept preporučujem sir Rokfor – odnosno drugi sir sa plavom plesni. Uz ovo jelo ide crno vino koje nema previše tanina, pre svega kaberne ili slično...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
Potrebne namirnce:
- 300 g gljiva
- 500 g pilećeg mesa
- 100 g kisele pavlake
- 100 g sira Rokfor
- 50 g maslaca
- biber i
- začin od sušenog povrća.
Priprema:
Meso isečeno na štapiće pobiberiti i začiniti solju i začinom od sušenog povrća, pa ispržiti na maslacu.
Kada meso porumeni dodati gljive (najbolje letnje, šumske) pa posle 10 minuta umešati pavlaku i sir.
Serviranje:
Uz ovo jelo ide crno vino koje nema previše tanina, pre svega kaberne ili slično. Prijatno.
Natura Online (6.10.2012)