RECEPTI SA GLJIVAMA

Piletina sa gljivama i rokforom

piletina-sa-rokforom

Za ovaj recept preporučujem sir Rokfor – odnosno drugi sir sa plavom plesni. Uz ovo jelo ide crno vino koje nema previše tanina, pre svega kaberne ili slično...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Potrebne namirnce:

  • 300 g gljiva
  • 500 g pilećeg mesa
  • 100 g kisele pavlake
  • 100 g sira Rokfor
  • 50 g maslaca
  • biber i
  • začin od sušenog povrća.

Priprema:

Meso isečeno na štapiće pobiberiti i začiniti solju i začinom od sušenog povrća, pa ispržiti na maslacu.

Kada meso porumeni dodati gljive (najbolje letnje, šumske) pa posle 10 minuta umešati pavlaku i sir.

Serviranje:

Uz ovo jelo ide crno vino koje nema previše tanina, pre svega kaberne ili slično. Prijatno.

Natura Online (6.10.2012)