Online magazin za one koji vole prirodu
Četvrtak, Maj 29, 2025
  • Početna
  • Naša izdanja
      • Back
      • eKnjiga Dresura pasa 2 - Pitanja i Odgovori
      • eKnjiga Šarplaninac - Juče, danas, sutra?...
      • eKnjiga Dresura pasa - Pitanja & odgovori
      • eBook Dog training - Questions and Answers
      • eKnjiga Labrador retriver - Pitanja i odgovori
      • Knjiga Doberman - Kompletan vodič za vlasnike i ljubitelje rase
      • eKnjiga Gastronomski vodič kroz šumu
      • eKnjiga Ishrana - Mali priručnik za vlasnike pasa
      • NO Magazin broj 1
      • NO Magazin broj 2
      • eKnjiga Natura- svi brojevi
      • Uputstvo za daunloud i upotrebu digitalnih knjiga
      • Privatnost
      • Reklamacije
  • Knjižarica
      • Back
      • Digitalizovani brojevi Nature
      • Agrobiznis magazin
          • Back
          • Pčelarski podsetnik
          • Lekovito i začinsko bilje
          • Manastiri i običaji srpskog naroda
          • Psi kao kućni ljubimci
      • Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O.
  • Vesti/Ukratko
      • Back
      • Video & Audio
      • Manifestacije
      • Akcije
  • Komentari
  • Priče
  • Kinologija/Psi
      • Back
      • TV prilozi
  • Lov
      • Back
      • Lovstvo
      • Lovački recepti
  • Ribolov
      • Back
      • Riblji recepti
  • Golubovi
  • Pčele
  • Mačke
  • Konji
  • Ptice
  • Životinje
  • Akvaristika
      • Back
      • Ihtiologija
  • Teraristika
  • Planeta
  • Nauka
      • Back
      • Vreme i klima
  • Veterina
  • Ekologija
  • Biljke
      • Back
      • Cveće
      • Lekovito i jestivo bilje
      • Povrće
      • Voće
  • Gljive
      • Back
      • Gljivarski recepti
  • Ishrana
      • Back
      • Recepti
      • Poslastice
      • Vegetarijanski recepti
  • Zdravlje
  • Odmor i rekreacija
      • Back
      • Putovanja
  • Narodni običaji
  • Zanimljivosti
  • Saveti
  • Reagovanja
  • Kviz znanja
  • Feljton
  • Arhiva
      • Back
      • Svi objavljeni tekstovi
  • Marketing
  • O nama
  • Kontakt
  • Smart search
  1. Vi ste ovde:  
  2. Home
  3. Gljive
  4. Gljivarski recepti

RECEPTI SA GLJIVAMA

Čorba od šaranove glave i smrznutih gljiva

Evo jednog zimskog iznenađenja. Ova čorba liči i na riblju čorbu i na čorbu od gljiva, ali ni na jednu previše, već pomalo na obe...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 07 Februar 2013
Pregleda: 2390
  • gljive
  • čorba
  • recepti
  • šaranova glava

Pročitaj više: Čorba od šaranove glave i smrznutih gljiva

Facebook
Share
powered by social2s

RECEPTI SA GLJIVAMA

Piletina sa gljivama i rokforom

piletina-sa-rokforom

Za ovaj recept preporučujem sir Rokfor – odnosno drugi sir sa plavom plesni. Uz ovo jelo ide crno vino koje nema previše tanina, pre svega kaberne ili slično...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 06 Oktobar 2012
Pregleda: 2201
  • gljive
  • gljivarski recepti
  • piletina
  • rokfor

Pročitaj više: Piletina sa gljivama i rokforom

Facebook
Share
powered by social2s

GLJIVARSKI RECEPTI

Rendane tikvice sa gljivama 

Ovo veoma ukusno jelo, koje se sprema sa vrganjima i šampinjonima, ali i sa još dosta veoma bitnih sastojaka, na kraju treba zapeći u rerni oko pola sata. Praksa pokazuje da uz njega najbolje ide lagano i ohlađeno crno vino ili roze...

 Priprema i piše Vladimir Janić, dipl. ing 

Detalji
Objavljeno 31 Jul 2012
Pregleda: 3094
  • gljive
  • gljivarski recepti
  • rendane tikvice

Pročitaj više: Rendane tikvice sa gljivama

Facebook
Share
powered by social2s

PREDJELA OD GLJIVA

Ljutica na žaru

Očistiti ove gljive od zemlje i dobro ih oprati. Odvojiti šešire od stručaka, a krupne šešire prepoloviti...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 10 Jul 2011
Pregleda: 3171
  • gljivarski recept
  • predjalo
  • ljutica na žaru

Pročitaj više: Ljutica na žaru

Facebook
Share
powered by social2s

Recepti: gljivarski koktel 

• Ovo je lagana osvežavajuća salata koja se može servirati kao predjelo. Uz nju predlažem ohlađeno mirisno belo vino (šardone, temjanika ili traminac). Ideja je u osnovi koktel od škampa, ali kako ih je nemoguće u Moravi upecati, predlažem ovu alternativu...

Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 14 Maj 2011
Pregleda: 2577
  • recepti
  • šampinjoni
  • gljivarski koktel
  • belo pileće meso

Pročitaj više: Gljivarski koktel

Facebook
Share
powered by social2s

Recepti sa gljivama: puding od suvih vrganja

Ovo može biti prilog ali i predjelo, pa i samostalno jelo. Može se servirati i toplo i hladno. Probajte...

Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 13 April 2011
Pregleda: 2704
  • jelo
  • recepti sa gljivama
  • puding od suvih vrganja
  • predjelo

Pročitaj više: Puding od suvih vrganja

Facebook
Share
powered by social2s

Recepti sa gljivama: posne suve paprike punjene suvim vrganjima

Kako je vreme posta evo jednog posnog jela. Danas sam ga spremao i nije uopšte loše. Dovoljno je dobro da se uz njega može piti vino, laganije crno ili roze. Možete ga isprobati...

Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 05 April 2011
Pregleda: 3453
  • recepti sa gljivama
  • posno jelo
  • suve paprike
  • suvi vrganji

Pročitaj više: Posne suve paprike punjene suvim vrganjima

Facebook
Share
powered by social2s

Recepti sa gljivama: špageti sa lisičarom

Preliv za ove špagete spremite na sledeći način: oprane lisičare dinstati u dobro zatvorenom sudu da puste sok (oko 10 minuta), dodati paradajz, dinstati još pet minuta, zaliti maslinovim uljem i začiniti sitno seckanim belim lukom i začinima...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 24 Mart 2011
Pregleda: 3066
  • recepti sa gljivama
  • špageti sa lisičarom
  • preliv

Pročitaj više: Špageti sa lisičarom

Facebook
Share
powered by social2s

Recepti: kvrguš sa gljivama

Ovo je staro jelo koje se priprema na razne načine. Ova modifikacija je, po meni, najinteresantnija. Preporučujem upotrebu šumskih gljiva mada je odlično i uz šampinjone ili bukovaču...

Priprema i piše: Vlada Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 10 Februar 2010
Pregleda: 3023
  • recepti
  • kvrguš sa gljivama
  • staro jelo

Pročitaj više: Kvrguš sa gljivama

Facebook
Share
powered by social2s

Recepti: boršč sa suvim gljivama 

• Iz naslova je jasno da je ovde reč o ruskom receptu. Ovo je jedna od mogućih modifikacija tradicionalnog ruskog jela, zapravo čorbe, koju sam pronašao u ruskoj knjizi "Gribnaja encipklopedija" autorke Galine Fedorovske...

Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 07 Februar 2010
Pregleda: 3539
  • čorba
  • recepti
  • boršč sa suvim gljivama
  • ruski specijalitet

Pročitaj više: Boršč sa suvim gljivama

Facebook
Share
powered by social2s

Recepti: pljeskavice od gljiva

Vrlo sitno iseckane gljive pomešati sa brašnom, sitno seckanim ili zdrobljenim belim lukom, začinima i jajetom, pa od toga napravite homogenu smesu. Gustinu podešavajte brašnom. Formirati pljeskavice koje se pre prženja uvaljaju u prezlu ili palentu...

Priprema i piše: Vladimir Janjić, dipl. ing

Detalji
Objavljeno 13 Jul 2009
Pregleda: 3342
  • gljivarski recepti
  • pljeskavice od gljiva

Pročitaj više: Pljeskavice od gljiva

Facebook
Share
powered by social2s
  1. Čorbasta prolećna rapsodija
  2. Gratinirane pečurke

Strana 3 od 4

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Idi na vrh strane
16 godina Nature Online 22.1.2009 - 22.1.2025..
Milla & Max - Organska kozmetika za kućne ljubimce
Dresura pasa 2 - Pitanja & Odgovori  - drugo dopunjeno izdanje, Mob/Viber: +38163254738
Psi kao kućni ljubimci - drugo dopunjeno digitalno izdanje Agrobiznis magazina. Mob/Viber: +38163254738
"Dresura pasa - Pitanja & Odgovori" digitalna knjiga Dušana Marinovića, Mob/Viber +38163254738
NEW eBOOK IN ENGLISH: Dog training - Questions & Answers. Handbook for dog lovers and owners. Behavior, psychology, home education and dog training of all breeds. Beginner & Intermediate Level. Format A5, 12 chapters, 518 pages, 237 photography, drawings and tables. Mob/Viber +38163254738
Šarplaninac - juče, danas, sutra?... LATINICA - digitalna knjiga, eBook
Drugo dopunjeno izdanje digitalne knjige "Šarplaninac, juče, danas, sutra?..." Februar 2019, Mob/Viber +38163254738
"Labrador retriver - Pitanja & Odgovori", digitalna knjiga, drugo prerađeno i dopunjeno izdanje, Mob/Viber +38163254738
Gantry 5
"Ishrana - mali priručnik za vlasnike pasa", digitalna knjiga, Mob/Viber +38163254738
"Gastronomski vodič kroz šumu" drugo dopunjeno digitalno izdanje Vladimira Janjića, Mob/Viber +38163254738
Pčelarski podsetnik - drugo dopunjeno specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Lekovito i začinsko bilje - specijalno digitalno izdanje Agrobiznis magazina
Manastiri i običaji srpskog naroda - digitalna knjiga
Štampana izdanja revije "Natura" sada su dostupna i u .pdf formatu, Mob/Viber: +38163254738
Uvod u mušku seksualnu praksu - Ona, On i O, digitalna knjiga Borisa Pavlova
NATURA - SVI BROJEVI u digitalnom formatu, Mob/Viber: +38163254738
Kurs socijalizacije i poslušnosti pasa u Beogradu, 063254738
Majice Natura Online
Potpuno prirodni sapuni od maslinovog ulja i lekovitog bilja. Tel: 064 05 69 198

Copyright © 2009-2024 Natura Online. Sva prava zadržana. Powered by Gantry Framework & Dušan Marinović