RIBLJI SPECIJALITETI
Oslić sa sosom od paradajza
Odledimo i osušimo oslića, iseckamo beli i crni luk što sitnije pa ga popržimo na zagrejanom maslinovom ulju. Dodamo usitnjeni paradajz i jednu kašičicu šećera, posolimo i nastavimo kuvanje oko pola sata...
Glas javnosti
Sastojci:
- 1/2 čaše belog vina
- 4 fileta oslića
- sitno seckani peršun
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 kg svežeg zrelog paradajza
- so
Priprema:
Odledimo i osušimo oslića, iseckamo beli i crni luk što sitnije pa ga popržimo na zagrejanom maslinovom ulju. Dodamo usitnjeni paradajz i jednu kašičicu šećera, posolimo i nastavimo kuvanje oko pola sata...
Sipamo potom pripremljeni sos na dno posude za pečenje. Poslažemo filete oslića preko pripremljenog sosa i stavimo u rernu predhodno zagrejanu na 180º C. Na pola pečenja, negde od 10 do 15 minuta, zalijemo filete sa pola čaše belog vina i nastavimo pečenje, koje treba da traje 20 do 30 minuta.
Oslić je pečen kad meso potpuno pobeli.
Dekorišemo ga sa seckanim peršunom i služimo uz suvo belo vino.
Prijatno!
Glas javnosti (22.2.2009)
Natura Online (12.4.2009)