RIBLJI SPECIJALITETI

Oslić sa sosom od paradajza

oslic-sa-sosom-od-paradajza

Odledimo i osušimo oslića, iseckamo beli i crni luk što sitnije pa ga popržimo na zagrejanom maslinovom ulju. Dodamo usitnjeni paradajz i jednu kašičicu šećera, posolimo i nastavimo kuvanje oko pola sata...

Glas javnosti

Sastojci:

  • 1/2 čaše belog vina
  • 4 fileta oslića
  • sitno seckani peršun
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica šećera
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kg svežeg zrelog paradajza
  • so

Priprema:

Odledimo i osušimo oslića, iseckamo beli i crni luk što sitnije pa ga popržimo na zagrejanom maslinovom ulju. Dodamo usitnjeni paradajz i jednu kašičicu šećera, posolimo i nastavimo kuvanje oko pola sata...

Sipamo potom pripremljeni sos na dno posude za pečenje. Poslažemo filete oslića preko pripremljenog sosa i stavimo u rernu predhodno zagrejanu na 180º C. Na pola pečenja, negde od 10 do 15 minuta, zalijemo filete sa pola čaše belog vina i nastavimo pečenje, koje treba da traje 20 do 30 minuta.

Oslić  je pečen kad meso potpuno pobeli.

Dekorišemo ga sa seckanim peršunom i služimo uz suvo belo vino.

Prijatno!

Glas javnosti (22.2.2009)

Natura Online (12.4.2009)