nedelja, februar 25, 2018

 

RIBLJI SPECIJALITETI

Brodet od ribe

brodet-od-ribe 

Za ovaj brodet potrebno je prethodno pripremiti sos, kilogram ribe, paradajz, maslinovo ulje, tri decilitra belog vina i, naravno, uobičajenih začina...

Glas javnosti

Potrebne namirnice:

  • kilogram ribe
  • četiri jako zrela paradajza
  • 2,5 dl maslinovog ulja
  • tri glavice crvenog luka
  • četiri do pet češnjeva belog luka
  • kašika brašna
  • tri lovorova lista
  • tri dl belog vina
  • biber i so

Priprema:

Na ulju ispržimo luk iseckan na kolutove pa dodamo sitno iseckan beli luk i brašno. Kad zaprška lagano požuti, dodamo dva decilitra vruće vode i dva decilitra vina, zgnječeni paradajz, lovorove listove, posolimo i pobiberimo.
Taj sos kuvamo oko 20 minuta pa procedimo. Zatim stavimo natrag na vatru, dodamo komade ribe i kuvamo oko sat vremena na umerenoj temperaturi.

Služiti toplo uz belo vino.

Prijatno.

..........

Glas javnosti (1.2.2009)

Natura Online (25.3.2009)