RIBLJI SPECIJALITETI
Brodet od ribe
Za ovaj brodet potrebno je prethodno pripremiti sos, kilogram ribe, paradajz, maslinovo ulje, tri decilitra belog vina i, naravno, uobičajenih začina...
Glas javnosti
Potrebne namirnice:
- kilogram ribe
- četiri jako zrela paradajza
- 2,5 dl maslinovog ulja
- tri glavice crvenog luka
- četiri do pet češnjeva belog luka
- kašika brašna
- tri lovorova lista
- tri dl belog vina
- biber i so
Priprema:
Na ulju ispržimo luk iseckan na kolutove pa dodamo sitno iseckan beli luk i brašno. Kad zaprška lagano požuti, dodamo dva decilitra vruće vode i dva decilitra vina, zgnječeni paradajz, lovorove listove, posolimo i pobiberimo.
Taj sos kuvamo oko 20 minuta pa procedimo. Zatim stavimo natrag na vatru, dodamo komade ribe i kuvamo oko sat vremena na umerenoj temperaturi.
Služiti toplo uz belo vino.
Prijatno.
Glas javnosti (1.2.2009)
Natura Online (25.3.2009)