RIBLJI RECEPTI

Pohovani šaran

pohovani-saran

Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite začinom od povrća. Odreske uvaljajte u brašno i razmućena jaja, a zatim u prezle. Pripremljene odreske šarana pržite u zagrejanom ulju oko pet minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju...

Glas javnosti

Sastojci:

  • 800 grama odrezaka šarana
  • dve-tri kašike limunovog soka
  • kašika začina od povrća
  • ulje

Za pohovanje je potrebno:

  • 80 g pšeničnog brašna tip 400,
  • tri jaja
  • 80 grama prezli

Za prilog:

  • 80 g krompira
  • kašika seckanog peršunjovog lista
  • kašika seckanog celera.

Priprema:

Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite začinom od povrća. Odreske uvaljajte u brašno i razmućena jaja, a zatim u prezle.

Pripremljene odreske šarana pržite u zagrejanom ulju oko pet minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.

Na četvrtine narezan krompir skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i dodajte ulje.

Pohovane odreske šarana i krompir pospite narezanim peršinom, vlašcem i celerom.

Posluženje:

Pohovanog šarana sa krompirom poslužite toplog uz salatu po vlastitom izboru.

Savet:

Odreske šarana lagano uvaljajte u prezle i pržite u vrućem dubokom ulju.

Prijatno.

Glas javnosti (1.3.2009)

Natura Online (29.5.2009)