RIBLJI RECEPTI
Pohovani šaran
Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite začinom od povrća. Odreske uvaljajte u brašno i razmućena jaja, a zatim u prezle. Pripremljene odreske šarana pržite u zagrejanom ulju oko pet minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju...
Glas javnosti
Sastojci:
- 800 grama odrezaka šarana
- dve-tri kašike limunovog soka
- kašika začina od povrća
- ulje
Za pohovanje je potrebno:
- 80 g pšeničnog brašna tip 400,
- tri jaja
- 80 grama prezli
Za prilog:
- 80 g krompira
- kašika seckanog peršunjovog lista
- kašika seckanog celera.
Priprema:
Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite začinom od povrća. Odreske uvaljajte u brašno i razmućena jaja, a zatim u prezle.
Pripremljene odreske šarana pržite u zagrejanom ulju oko pet minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Na četvrtine narezan krompir skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i dodajte ulje.
Pohovane odreske šarana i krompir pospite narezanim peršinom, vlašcem i celerom.
Posluženje:
Pohovanog šarana sa krompirom poslužite toplog uz salatu po vlastitom izboru.
Savet:
Odreske šarana lagano uvaljajte u prezle i pržite u vrućem dubokom ulju.
Prijatno.
Glas javnosti (1.3.2009)
Natura Online (29.5.2009)