LEPE VESTI IZ BEOGRADA

Otvoren filmski konkurs za Green Fest 2022

konkurs2022

Centar za unapređenje životne sredine otvorio je konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 13. Međunarodnom festivalu zelene kulture „Green Fest“ koji će biti održan od 21. do 25. novembra 2022. godine. Konkurs je međunarodnog karaktera i mogu se prijaviti filmovi koji se bave temama prirode i biodiverziteta, klimatskih promena, vazduha i voda, otpada od hrane, održive mode, cirkularne ekonomije i inovacija, održivog razvoja...

Izvor: Centar za unapređenje životne sredine

U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2019. godine, filmovi mogu biti prijavljeni u četiri kategorije: kratki film, film srednjeg metra, dugometražni i animirani film. Pored nagrada u navedenim kategorijama, biće dodeljene i dve specijalne nagrade za najbolji obrazovni film (Učimo za budućnost) i najinspirativniji film festivala (Pokrenimo budućnost).

Sve informacije o konkursu se mogu pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs.

Rok za prijavu na konkurs je 15. jul, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 15. oktobra 2022.

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća „zelena" manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih dvanaest godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo gotovo 6.700 filmova sa svih kontinenata, održano više od 150 obrazovnih sadržaja, predstavljeno više od 160 izlagača i umetnika. 

Trinaesti Međunarodni festival zelene kulture „Grin Fest“ sprovodi Centar za unapređenje životne sredine uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Fondacije Hajnrih Bel, Evropske klimatske fondacije, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Osoba za kontakt:
Vladan Šćekić
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
064/2793335

Natura Online (7.6.2022)