Voće prelijte maraskinom i ostavite da stoji nekoliko sati na hladnom. Dno i strane okruglog kalupa obložite piškotama koje ste predhodno umakali u rastvor meda i mleka (neke poprskajte ekstraktom od maline). Napravite puding od vanile...
Jabuke oguliti i izdubiti sredinu, odnosno odstraniti semenke. U posudi staviti smokve iseckane na manje komadiće, dodati med i cimet, a zatim lagano promešati. Ovom masom puniti jabuke. Lisnato testo razviti oklagijom i iseći na četiri jednaka dela...
Sa prolećem stižu nam prvi voćni plodovi. Istina, savremena proizvodnja i trgovina omogućili su nam da se pojedino voće može tokom cele godine naći na našoj trpezi, ali će se, ipak, mnoge domaće vrste gajenog i samoniklog voća pojaviti tek u sezoni leto-jesen. Međutim, med sa voćem, uz poboljšanje ukusa, doprinosi i povećenju kalorijske vrednosti i privlačnosti proizvoda. Takođe, mnogi recepti pripreme voća sa medom poznati su iz narodne medecine kao lek protiv akutnih i hroničnih bolesti, prehlade, kašlja, astme, bronhitisa... Evo niže čak sedam recepata za to: kompot od jagoda, medni narandžin napitak sa šljivom, medni narandžin napitak, medni malinov napitak, malina sa kiselom pavlakom, medni višnjev sok i medni napitak od kupina "Daugava".