POSLASTICE

Medena šarlota sa kajsijama

Voće prelijte maraskinom i ostavite da stoji nekoliko sati na hladnom. Dno i strane okruglog kalupa obložite piškotama koje ste predhodno umakali u rastvor meda i mleka (neke poprskajte ekstraktom od maline). Napravite puding od vanile...

Piše Vlastimir Spasić

Sastojci:

  • kutija piškota,
  • 100 g tečnog meda,
  • decilitar mleka
  • 750 g sušenih kajsija
  • 2 dcl maraskina
  • puding od vanile
  • 12 g želatina
  • čaša slatke pavlake
  • ekstrakt od malina.

Priprema: 

Voće prelijte maraskinom i ostavite da stoji nekoliko sati na hladnom. Dno i strane okruglog kalupa obložite piškotama koje ste predhodno umakali u rastvor meda i mleka (neke poprskajte ekstraktom od maline).

Napravite puding od vanile, dodajte rastopljen želatin, a kad se masa ohladi dodajte i oceđeno voće i pavlaku i pomešajte.

Masu prelijte preko piškota, prekrijte je preostalim piškotama i držite nekoliko sati u frižideru.

Pre služenja tortu izručite na tacnu i ukrasite voćem, a po želji i ulupanom i zaslađenom pavlakom.

Prijatno!

Natura Online (19.6.2009)