POSLASTICE
Medena šarlota sa kajsijama
Voće prelijte maraskinom i ostavite da stoji nekoliko sati na hladnom. Dno i strane okruglog kalupa obložite piškotama koje ste predhodno umakali u rastvor meda i mleka (neke poprskajte ekstraktom od maline). Napravite puding od vanile...
Piše Vlastimir Spasić
Sastojci:
- kutija piškota,
- 100 g tečnog meda,
- decilitar mleka
- 750 g sušenih kajsija
- 2 dcl maraskina
- puding od vanile
- 12 g želatina
- čaša slatke pavlake
- ekstrakt od malina.
Priprema:
Voće prelijte maraskinom i ostavite da stoji nekoliko sati na hladnom. Dno i strane okruglog kalupa obložite piškotama koje ste predhodno umakali u rastvor meda i mleka (neke poprskajte ekstraktom od maline).
Napravite puding od vanile, dodajte rastopljen želatin, a kad se masa ohladi dodajte i oceđeno voće i pavlaku i pomešajte.
Masu prelijte preko piškota, prekrijte je preostalim piškotama i držite nekoliko sati u frižideru.
Pre služenja tortu izručite na tacnu i ukrasite voćem, a po želji i ulupanom i zaslađenom pavlakom.
Prijatno!
Natura Online (19.6.2009)