SVE ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU (3)

Loša informisanost i kratko pamćenje lovaca

lovci se vracaju iz lova 

Većina lovaca je mukom zarađenim novcem platila prvi deo članarine za 2009. godinu. Koliko njih zna gde će taj novac otići? Kolikom broju lovaca su dostupne elementarne informacije?

Piše Slavoljub Dragišić

 

Sistem je postavljen tako da se o ovim stvarima malo zna i još manje pita. Imamo novine koje se zovu našim, a to nisu. Na forumima vam požele dobrodošlicu, ali samo ako su vaši stavovi dopadljivi gazdi sa holivudskom ambicijom. Televizijske emisije sa ovom tematikom su postale reportaže o nacionalnim kuhinjama i degustacijama. Savez ne organizuje tribine i seminare otvorenog tipa.

Definitivno, lovcima su ciljano uskraćene informacije.

Postoji nažalost i druga strana. Lovci su postali statisti u sopstvenom hobiju, valjda zato što tekstove treba pamtiti, a to nam baš i nije svojstveno.

Od sredine 2007. godine "Glas Javnosti" i "Kurir" su upozoravali na kriminal u lovačkim organizacijama. Pisali smo o nizu nepravilnosti i zloupotreba. Kilogramima se mogu meriti dokumenta koja ste slali i koja se čuvaju u sefu redakcije. Očekivali smo i tužbe. Advokati su od Saveza uzeli pare (naše), ali su znali da za sporove nema osnova.

Samo su lopovi i dalje rasipali naš novac i preko lovačkih i sličnih novina poručivali da ništa nije istina i da oni domaćinski brinu o nacionalnim dobrima.

Računajući da smo zaboravili, danas hoće da nas ubede da ih nismo mi razotkrili već da im je proradila savest, pa su sami sebe prijavili. Te da ih treba ostaviti na radnim i "volonterskim" mestima jer su dokazali poštenje, što je sve ređa osobina u Srbiji.

Naš istraživački tim ima još podataka za objavljivanje, a i ovu kolumnu čitajte malo i između redova, obnovite pamćenje!

.........

Glas javnosti (22.2.2009)

Natura Online (20.3.2009)