nedelja, decembar 16, 2018

 

RECEPTI SA GLJIVAMA

Posne suve paprike punjene suvim vrganjima

Kako je vreme posta evo jednog posnog jela. Danas sam ga spremao i nije uopšte loše. Dovoljno je dobro da se uz njega može piti vino, laganije crno ili roze. Možete ga isprobati...

Sprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Salata od šampinjona i jaja

Ovo je lagana osvežavajuća salata koja se može servirati kao predjelo. Uz nju predlažem ohlađeni laganiji roze ili neki manje kiseli rizling...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Špageti sa lisičarom

Preliv za ove špagete spremite na sledeći način: oprane lisičare dinstati u dobro zatvorenom sudu da puste sok (oko 10 minuta), dodati paradajz, dinstati još pet minuta, zaliti maslinovim uljem i začiniti sitno seckanim belim lukom i začinima...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

 

RECEPTI SA GLJIVAMA

Fileti soma na gljivarski način

Panirati i ispržiti filete da porumene, pa ih naređati u vatrostalni sud. Na maslacu upržiti sitno seckan luk i rendanu šargarepu...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

 

RECEPTI SA PEČURKAMA

Kvrguš sa gljivama

Ovo je staro jelo koje se priprema na razne načine. Ova modifikacija je, po meni, najinteresantnija. Preporučujem upotrebu šumskih gljiva mada je odlično i uz šampinjone ili bukovaču...

Priprema i piše Vlada Janjić, dipl. ing

 

RECEEPTI SA GLJIVAMA

Boršč sa suvim gljivama

Iz naslova je jasno da je ovde reč o ruskom receptu. Ovo je jedna od mogućih modifikacija tradicionalnog ruskog jela, zapravo čorbe, koju sam pronašao u ruskoj knjizi "Gribnaja encipklopedija" autorke Galine Fedorovske...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing