SVE ONO ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU (6)

Naivni i lažovi

Znamo da nas pred izbore najčešće lažu, ali kada je lovstvo u pitanju bili smo spremni da verujemo. Razlog je u činjenici da je ozbiljan kriminal razotkriven od malog tima hrabrih i sposobnih ljudi koji nisu bili u organima LSS, a i većina lovaca je smatrala da su promene neminovne. Ipak, hoće li ponovo kafe kuvarica u Lovačkom savezu Srbije imati veću platu od resornog ministra?

Piše Slavoljub Dragišić 

 

Kao i do sada "Glas Javnosti" i "Kurir" prate događanja i jedini vas odmah obaveštavaju i upozoravaju.

Nakon Skupštine, novoizabrani predsednik je naložio da svakog jutra vozač Lovačkog saveza Srbije luksuznom "Škodom Super B" dolazi po njega u Vranić i odvozi ga na Poljoprivredni fakultet u Zemunu, a uveče da ga vraća kući. Bravo, za početak!

Dvadeset dana posle Skupštine, 27. 02. održan je prvi Upravni odbor. Odmah je izabran potpredsednik koji ima oko "celih" 500 lovaca iza sebe i gotovo nepostojeći Savez Kosova i Metohije, ali zato 12 delegata (predsednik je izabran sa osam glasova više).

Iako su obećavali da više neće biti posezanja u džep lovaca, predloženo je da plate zaposlenih (12) sa doprinosima budu 250.000 evra, a da Upravni odbor može da potroši oko 50.000 evra. Suma od 25.000 evra treba da pokrije troškove Programa razvoja lovstva, za koji se kaže da će da ga izradi predsednik.

Nećemo da vas zamaramo perfidnošću razdvajanja ovih sredstava po stavkama kako glomazne cifre ne bi upadale u oči, već idemo na odluku da se novoizabrani sekretar, koji je trebalo da bude volonter, zaposli u LSS kao šef stručne službe. Od lovačkih para treba da mu se iznajmi i stan u Beogradu i ako može kupi džip „HYUNDAI TUCSON". Doduše, to je "samo" na godinu dana...

Kao da to nije sukob interesa, kao da sve ovo što se događalo nije produkt zloupotreba koje su polazile iz ove funkcije! Zato, dajte ponedeljkom svoj nedeljni "Glas Javnosti" da ga pročita što više lovaca, biće manje naivnih.

.........

Glas javnosti (15.3.2009)

Natura Online (22.3.2009)