PRIRODA I ZDRAVLJE

Zeolit - mineral budućnosti

Zeolit potvrđuje teoriju da se sve bolesti mogu izlečiti prirodnim supstancama i da priroda ima lek za sve. Odatle, nesumnjivo, polazi tradicionalna definicija zeolita kao istinskog alhemijskog božanskog dara. Ovde dajemo kratak pregled rezultata naučnih istraživanja i analiza brojnih svetski priznatih autora koji su se bavili i bave zaeolitom.

Izvori: zeolit100.com i biljnaljekarna.info

Obrada teksta Natura Online

Zeolit je čarobni mineral koga su stari Grci zvali "kamen života".

Zeolit je prirodni mineral nastao mešanjem vulkanske lave s alkalnim podzemnim vodama. Rešetkaste je strukture, a njegovi kristali sadrže mikroelemente poput natrijuma, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma koji su od velike važnosti za zdravlje.

Zeolit se, kao pomoćno sredstvo u lečenju, koristi još od sedamdesetih godina prošlog veka.

Brojnim istraživanjima, koja su sprovedena širom sveta, potvrđeno je da je zeolit najjači detoksikant, antioksidant i zaštitnik imuniteta. Nažalost, ni uz najbolju volju ne možemo se kloniti svega što šteti našem zdravlju pa je danas potreba za detoksikacijom veća nego ikada.

Zahvaljujući izvanrednoj sposobnosti apsorpciji otrova, zeolit je na glasu kao najbolji poznati detoksikator. Za vreme černobiljske katastrofe zeolit se uspešno koristio u cilju sprečavanja kontaminacije vode radioaktivnim supstancama.

Prirodni je jonski izmenjivač pa efikasno čisti organizam tako što iz tela uzima pozitivno nabijene čestice toksina i vezuje ih unutar rešetkaste strukture.

Zeolit sa stopostotnom efikasnošću čisti organizam od pogubnog uticaja organskih i hemijskih toksina, pre svega od teških metala poput olova, arsena, žive, nikla, hroma i drugih.

Sposoban je da očisti telo od radioaktivnih materija, kancerogenih supstanci, aflatoksina, herbicida, pesticida, gljivica, plesni, alkohola i nikotina.

Njegova vredna svojstva uklanjanja otrova posobno se povoljno odražavaju na poboljšanje rada nervnog sistema, čak i kod obolelih od Alchajmerove bolesti, autizma i demencije.

Takođe, zeolit se može koristiti i za negu kože lica i tela, za skidanje zubnog kamenca i negu desni. 

Na temelju brojnih kliničkih istraživanja utvrđeno je da zeolit olakšava neugodne nuspojave hemoterapije i zračenja – povraćanje, mučninu, gubitak apetita i težine i omogućava brži oporavak.

Kao moćan detoksikant, on uklanja nuzprodukte hemoterapije i odumrle ćelije pa veoma brzo sanira posedice poput gljivičnih oboljenja kože, sluzokože i unutrašnjih organa. Zeolit sprečava dalje umnažanje malignih ćelija što kod onkoloških bolesnika dovodi do sporijeg razvoja raka, poboljšava kvalitet i dužinu života, a u zavisnosti od slučaja i razvoja bolesti i do potpune remisije.

Za vreme procesa detoksikacije zeolit iz organizma uklanja višak kiseline i tako sprečava razvoj niza bolesti koje nastaju u kiselom okruženju poput kandidijaze, reumatoidnog artritisa, gihta i bolesti želuca i creva. Isto tako, zeolit je sposoban je zaustavi razvoj mnogih virusnih infekcija.

Njegova protivvirusna aktivnost temelji se na svojstvu da u svoju rešetkastu strukturu zarobi supstance koje sudeluju u stvaranju virusa i tako sprečava njihovo umnožavanje.

Efikasan je u prevenciji i lečenju astme i alergije. Zahvaljujući hipoalergenim svojstvima neutralizuje alergene što, na kraju, dovodi do znatnog smanjenja tegoba uzrokovanih njihovom prisutnošću u hrani, piću i okolini.

Pomaže kod problema povezanih s menopauzom, kod migrene i depresije. Otklanja nesanicu, povećava energiju i koncentraciju, ublažava nervozu i posledice stresa i pruža osećaj mentalne opuštenosti.

Budući da poseduje esencijalne elemente nužne za pravilan rad zdravih ćelija, zeolit sprečava prerano starenje i uopšteno pomlađuje organizam.

Terapija zeolitom može pomoći kod:

- dijabetesa

- virusnih infekcija

- visokog tlaka

- karcinoma

- visokog holesterola

- bolesti jetre, želuca i crijeva

- menopauze

- bolesti nervnog sistema

- kožnih bolesti (psorijaza, dermatitis, seboreja, herpes)

- autoimunih bolesti

- ginekoloških tegoba

- bubrežnih i žučnih kamenaca

- zaceljivanja rana i opekotina

- mršavljenja.

Upotreba zeolita, kao pomoćnog sredstva pri lečenju, potpuno je ispitana, sigurna i nema nuspojava.

Nakon uzimanja zeolita svi toksini (otrovi) se bez odlaganja izlučuju kroz mokraću, u razdoblju od 6-8 sati.

Za vreme korišćenja zeolita nužno je piti puno tečnosti, a zbog njegove velike sposobnosti eliminacije toksina ne sme se uzimati zajedno s ostalim lekovima (preporučeni razmak između uzimanja zeolita i drugih lekova je 4-6 sati).

Zanimljivo je napomenuti da se u Aziji zeolit tradicionalno koristi za vreme trudnoće i dojenja. U vezi s tim, savremena istraživanja potvrdila su da zeolit štiti plod od štetnog uticaja toksina u majčinom telu. Zato, uz odobrenje vašeg lekara, možete ga koristiti za vreme trudnoće kao i posle porođaja.

Zeolit je koristan i kao mineralni dodatak životinjskoj hrani (na primer, on rešava problem aflatoksina u kravljem mleku), povrtarstvu i poljoprivredi uopšte. Doda li se u zemlju plodovi su znatno veći i zdraviji od običnih plodova.

Izvor: alternativa-za-vas.com

 ......

Preporučujemo sledeće izvore: 

ZEOLIT - MINERAL BUDUĆNOSTI >>> .PDF

U vezi sa zeolitom pročitajte i naš tekst: ISHRANA LJUDI I ŽIVOTINJA - OPASNOST ZVANA MIKOTOKSINI

......

(Natura Online - 26.3.2014. i 12.3.2016)