POSLASTICE
Piškota torta sa ananasom i medom
Puding skuvati u mleku sa osam kašike šećera i dve kašike brašna. Kada se ohladi dodati margarin, kiselu pavlaku i seckan ananas. Pleh obložiti folijom...
Piše Vlastimir Spasić
Sastojci:
- 3 kutije piškota
- 3 kisele pavlake
- 1 litar mleka
- 4 pudinga od vanile
- 1 margarin
- 100 g meda (bagremovog)
- 2 šlaga
- 8 kašike šećera i
- 2 kašike brašna
Priprema:
Puding skuvati u mleku sa osam kašike šećera i dve kašike brašna. Kada se ohladi dodati margarin, kiselu pavlaku i seckan ananas. Pleh obložiti folijom, pa ređati piškote (natopljene u rastvor soka od ananasa i meda), staviti polovinu fila, pa piškote, pa fil. Ostaviti u frižideru da se fil stegne.
Po želji dekorisati šlagom i sezonskim voćem.
Prijatno!
Natura Online (31.7.2009)