ponedeljak, jul 04, 2022

 

POSLASTICE 

Piškota torta sa ananasom i medom

Puding skuvati u mleku sa osam kašike šećera i dve kašike brašna. Kada se ohladi dodati margarin, kiselu pavlaku i seckan ananas. Pleh obložiti folijom... 

Piše Vlastimir Spasić

Sastojci:

  • 3 kutije piškota
  • 3 kisele pavlake
  • 1 litar mleka
  • 4 pudinga od vanile
  • 1 margarin
  • 100 g meda (bagremovog)
  • 2 šlaga
  • 8 kašike šećera i
  • 2 kašike brašna

Priprema:

Puding skuvati u mleku sa osam kašike šećera i dve kašike brašna. Kada se ohladi dodati margarin, kiselu pavlaku i seckan ananas. Pleh obložiti folijom, pa ređati piškote (natopljene u rastvor soka od ananasa i meda), staviti polovinu fila, pa piškote, pa fil. Ostaviti u frižideru da se fil stegne.

Po želji dekorisati šlagom i sezonskim voćem.

Prijatno!

........

Natura Online (31.7.2009)