POSLASTICE ZA VRUĆE LETO
Breskve sa medom u vinu
Breskve oljuštite, izvadite koštice i isecite na kocke, pa ih rasporedite po čašama. Pomešajte, vino, sok od breskve i med. Mešajte dok se med potpuno ne rastvori. Prelijte preko bresaka, dodajte kockice leda i odmah poslužite...
Piše Vlastimir Spasić
Sastojci (za 4 osobe):
- 8 bresaka
- 4 dcl belog vina
- 6 dcl soka od breskve
- 4 kašike meda i
- 4 kocke leda.
Priprema:
Breskve oljuštite, izvadite koštice i isecite na kocke, pa ih rasporedite po čašama.
Pomešajte, vino, sok od breskve i med. Mešajte dok se med potpuno ne rastvori.
Prelijte preko bresaka, dodajte kockice leda i odmah poslužite.
Pijatno!
Natura Online (31.7.2009)