subota, jun 06, 2020

 

SVE ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU

Ponovo nam uzimaju meru

Pre dvadesetak dana sekretaru Lovačkog saveza Srbije Ferenc Irmenjiju je dosadilo da za 90.000 dinara mesečne plate, plus dnevnice, plus službeno vozilo i telefon dolazi svaki četvrti dan na posao, a svaki petnaesti putuje van zemlje, pa je odlučio da nešto uradi za stručnu službu i sve srpske lovce...

Piše Slavoljub Dragišić

 

Naime, Irmenji je predložio da se svim zaposlenima u Lovačkom savezu Srbije (11) kupe odela.

Predsednik Popović se časno suprotstavio tražeći da to prvo prođe Upravni odbor, ali ko da zaustavi Vojvođane, pa još pripadnika nacionalne manjine (šta će reći Evropa?).

Pod stavkom HTZ oprema, ne čekajući odluku UO, Irmenji "nabavlja" za sve zaposlene (i žene) lovačka odela po izboru (HTZ oprema po izboru?!) u vrednosti od 400 evra po osobi. I ne samo to, već o trošku LSS (čitaj lovaca) organizuje prevoz do Ade na uzimanje mera.

Odgovor na pitanja zašto baš u Adu, odakle je sekretar i u čijoj firmi je kupovina obavljena, biće tema posebnog teksta.

Šta je tu dobro za sve srpske lovce?

Dobro je što će potrošiti naših 5.000 evra, jer mi to ne umemo, jer smo mi obični, glupi lovci. Za svaki slučaj, ako se opametimo Skupštine LSS, koja treba da se održi do kraja juna, neće biti.

Pomenuh Skupštinu pa da vas podsetim: bila je u novembru 2008. na kojoj su donete za lovce prihvatljive odluke, a onda zbog vojvođanske opstrukcije nisu formirani privremeni organi, pa je radi "funkcionisanja" LSS-a u februaru 2009. održana nova.

Hit je da se u ovom trenutku ne zna ko vodi LSS, pošto predsednik i sekretar nisu registrovani od nadležnih organa, pa samim tim nemaju pravo da predstavljaju Savez jer nemaju deponovane potpise.

Pročitajte ovo još jednom, da ne pomislite, kako ste previše bili na suncu!

.......... 

Glas javnosti (14.6.2009)

Natura Online (15.6.2009)