SVE ŠTO DRUGI NISU SMELI DA OBJAVE O LOVSTVU

Igranka bez prestanka

Lovci su sada svesni potrebe da nastave sa čišćenjem sopstvenih redova. Ipak se boje i često nas zovu tražeći podršku, jer ovo su gadna vremena. U Adi su, ipak, sakupili hrabrost. A u Lebanu nije čardaš; druga je igra...

Piše Slavoljub Dragišić

Lovci su već jednom zahvaljujući našim tekstovima otkrili prljavu igru rukovodstva Lovačkog saveza Srbije i smenili predsednika i sekretara. "Novo rukovodstvo za nova vremena“, kako su ih nazvali u otuđenim "Lovačkim novinama", trebalo je da nešto nauči iz toga. Iz dobronamernih upozorenja koja im svake nedelje stižu na stranama Glasa Javnosti još i više.

Lovci su sada svesni potrebe da nastave sa čišćenjem sopstvenih redova. Ipak se boje i često nas zovu tražeći podršku, jer ovo su gadna vremena.

U Adi su sakupili hrabrost i odlučili da novoizabranog sekretara LSS Ferenca Irmenjija, koji je njihov član smene sa svih funkcija. Prvi čovek vojvođanskih lovaca ih je ubedio da mu ne oduzmu funkciju delegata, kako bi ostao sekretar LSS, pri tome, verovatno, imajući u vidu šta je on činio, pa je ostao predsednik LSV (o tome kada budemo imali više prostora).

U Lebanu nije čardaš; druga je igra. Predstavnici više od 200 lovaca potpisnika peticije protiv lokalnog predsednika lovačkog udruženja su tražili da na sednici lovne oblasti iznesu svoje probleme. Vrata sale su za njih bila zaključana. To što je, po njihovoj tvrdnji, predsednik "smuvao" 97 lovnih karata za 2008. godinu, svog brata bez odgovarajuće škole postavio za upravnika lovišta i još niz stvari, moguće je jer mu je novoizabrani predsednik LSS radio lovnu osnovu i jer je i sam član Upravnog odbora LSS.

I nije to kraj. Posle sednice je za ručak u restoranu "Tango" potrošeno je 120.000 dinara, a predsednik LSS Zoran Popović je "ladno" odobrio isplatu fakture.

Kriza, štednja, prosek primanja u Lebanu, šta to beše?

Tango je, kažu, igra bliskih partnera...

........... 

Glas javnosti (26.4.2009)

Natura Online (28.4.2009)