GLAS JAVNOSTI ORGANIZATOR LOVA

Postaće tradicija

na-lovackom-dorucku

Pre desetak dana je podružnica "Jagnjilo" iz LU "Varovnice" Mladenovac, u organizaciji Glasa javnosti, ugostila ugledne goste...

Piše Stevan Banković

Pre desetak dana je podružnica "Jagnjilo" iz LU "Varovnice" Mladenovac, u organizaciji Glasa javnosti, ugostila ugledne goste. Među prisutnima su bili državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Željko Radošević, načelnik Generalnog inspektorata Dušan Pajkić, predsednik LSS dr Zoran Popović, član UO saveza Tomica Radosavljević, gosti iz Vlade Srbije, direktor najveće srpske fabrike lovačke municije "Krušik" iz Valjeva Dragan Filipović i drugi.

informisanje-pre-lova

Svi prisutni su se okupili u centru Jagnjila oko sedam časova. Uz tople reči dobrodošlice i posluženje, predsednik LU "Varovnice" Vladislav Milojević je lovcima poželeo ugodan lov.

Uputili su se na teren i počeli sa lovom oko osam časova. Do lovačkog doručka, koji je priređen kod crkve dva i po sata kasnije, odstreljeno je nekoliko fazana i zečeva. U prelepom ambijentu, uz meze i osveženje, prepričavale su se dogodovštine i komentarisalo pomalo neuobičajeno ponašanje divljači koja se dizala suviše daleko, te se nije moglo pucati na nju. To nije toliko ni značajno jer je sam čin odstrela bio u drugom planu. Namera Glasa javnosti je bila da na jednom mestu okupi što više ljudi koji imaju uticaja na donošenje novog zakona o lovstvu.

Lov se nastavio i u 13 časova svi lovci su bili na zbornom mestu. Po okupljanju, organizovano se krenulo na Kosmaj, gde je u prelepom lovačkom zdanju organizovan ručak. Uz lovačke specijalitete gosti su diskutovali o aktuelnostima i trenutnoj situaciji u lovstvu Srbije. Na rastanku je pao dogovor da LU "Varovnice" ovakvo druženje organizuje svake godine.

.........

Glas javnosti (6.12.2009)

Natura Online (8.12.2009)