petak, mart 05, 2021

 

LOVAČKE VESTI

Poštovani lovci

Na ovim stranicama Natura Online objavljuje zanimljive i aktuelne lovačke vesti ali, pre svega, vaše kratke takstove i fotografije, sve ono što smatrate da bi moglo da bude zanimljivo i drugima. Zato, ne budite lenji. Slobodno se javno pohvalite sa svojim kapitalcem, znanjem, iskustvom... Svoje priloge pošaljite na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. <<<<

Redakcija

ŠUMADIJSKA LIGA U GAĐANJU GLINENIH GOLUBOVA U KNIĆU

Provera pred završnicu

gadjanje-glinenih

Lovačko udruženje "Vladan Milošević " iz Knića bilo je doma­ćin trećeg kola Šumadijske lige u gađanju glinenih golubova (disciplina trap).

Piše D. Stanojević

Kod lovačkog doma u Čestinu u Gružanskom kraju svoje umeće pokazali su provereni strelci iz Topole, Kra­ljeva, Rače, Sopota, Ježevice, Lapova, Stragara, Kragujevca i do­maćiina Knića.

Zlatne medalje Lovačkog saveza Srbije osvojili su članovm ekipe LU "Karađorđe" iz Topole, srebrne ekipa LU "Kraljevo" iz Kraljeva a bronzane LU "Gradišta" iz Rače.

Pojedinačno najbolje rezultate i zlatnu medalju osvojio je Zoran Blagojević, srebrnu Slavko Šević iz Topole, a bronzanu Bojan Jovanović, takođe iz Topole.

(Glas javnosti 19.7.2009)

..........

USPELA HAJKA U LEPOSAVIĆU

Pao kapitalac

Na području Lovačkog udruženja "Kopaonik" iz Leposavića, 15. marta održana je hajka na lisicu i vika, pod nazivom "Jerih 2009". Prelep teren i naklonjeni vremenski uslovi su urodili plodom i u akciji je odstreljen jedan vuk, četiri lisice, jedna divlja mačka i jedna kuna.

Vuk kapitalac je bio težak 55 kilograma, dužine 1,72 metra sa repom, odnosno 1,2 m bez repa i visine 0,78 m, a kojeg je odstrelio lovac Veroljub Milićević. Lisice su odstrelili Tomica Jovanović, Stanimir Ačković, Dalibor Pešić i Hizo Islamović. Kunu je odstrelio Vladan Mihailović, a divljeg mačka, težine osam kilograma, Đorđe Mitrović.

Ovo lovačko udruženje broji 328 članova raspoređenih u devet sekcija i gazduje na oko 22.000 hektara. Prema rečima Radomira Čukića, predsednika udruženja, zahvaljujući angažovanju članova Upravnog odbora i brojnim lovacima, u veoma složenim kosmetskim uslovima, uspeli su da organizuju ovako veliku i uspešnu akciju u kojoj su, uz domaće lovace, učestvovali i gosti iz Zvečana, Kosovske Mirtovice, Zubinog potoka, Brusa i Raške.

Po završenoj hajci, uz lovački ručak, dodeljena su priznanja zaslužnim lovcima. Gosti su se zahvalili domaćinima na gostoprimstvu i poželeli im da ovaj događaj preraste u tradiciju.

M. Todorović (Glas javnosti 29.3.2009)

.........

SKUPŠTINA LOVAČKOG SAVEZA SRBIJE TRAJALA 13 SATI

Izabrano novo rukovodstvo

Beograd - Na maratonskoj skupštini održanoj 7.02.2009, koja je trajala od 11 sati pre podne do ponoći, posle drugog kruga, za novog predsednika je izabran  prof. dr Zoran Popović. Sekretar Ferenc Irmenji je izabran većinom već u prvom krugu. Pored predsednika i sekretara izabrani su novi članovi Upravnog i Nadzornog odbora.

 Za članove UO LSS  izabrani su: Zoran Popović, Branislav Živković, Slađan Marković, Tomislav Radosavljević, Slaviša Tanasković, Zoran Mitrić, Miloš Pantelić, Milan Božić, Zoran Marinković, Uroš Đoković, Vladimir Videnović, Goran Janjić, Milan Kovačević, Zoran Jovanović, Miloš Beuković, Milan Pažin, Arsen Kurjački, Ferenc Irmenji, Ilija Elezović, Milutin Đorđeviđ i Dragan Nejić.

U Nadzorni Odbor LSS izabrani su: Dragan Konstadinović, Slobodan Miletić, Ace Sinđelić, Miroslav Živojinović, Miloš Mišković, Slobodan Dursun i Dejan Milkov.

S. S. (Glas javnosti - 15.2.2009)

...........

BLACE

Hajka na vuka u Blacu

Prošlog vikenda oko sedamsto lovaca učestvovalo je u hajci na vuka u Blacu. Ovu lovačku manifestaciju organizovalo je Lovačko udruženje ''Blace'' iz Blaca na teritoriji lovišta Dragomirovac.

Prema rečima upravnika Lovačkog udruženja Saše Ilića u hajci su učestvovali lovci iz cele Srbije, a bilo je gostiju iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i iz nekih zemalja zapadne Evrope. Vuka je odstrelio Goran Vukojičić iz Blaca, a posle hajke organizovan je lovački ručak.

M. Đ. (Glas javnosti 8.2.2009)

...........

PETRINJA - ŽUPIĆ

Mladi lovac stao na minu i poginuo

Tragedija se dogodila 31.1.2009. u subotu ujutro kod mesta Župić na području Petrinje, kada je tokom organizovanog lova mladi lovac Dino Koljaja (18) slučajno ušao u minsko polje i poginuo.

Lov je organizovalo mesno lovačko društvo 'Srna' Gora, a na mesto događaja stigla je i policija. Posle uviđaja znaće se više informacija o ovoj tragediji.

Policija izveštava da je mladić poginuo u minski sumnjivom području, dok meštani tvrde da je to područje očišćeno od mina, da se već dugo obrađuje i da se tim područjem prolazi svaki dan...

..........

Natura Online (25.3.2009)

{jcomments off}