VOĆE, POVRĆE I ZDRAVLJE
Biljni doktori
Već samim svojim prisustvom biljke teraju na bekstvo veliki broj bolesti iz našeg organizma. Zato ne bi bilo loše da pročitate koje voće i povrće treba da uzimate ukoliko vas nervira jedna od tridesetak dole navedenih boljki…
Napisao pošteni farmaceut / Prosledio Naturi Miki
MOKRAĆNA KISELINA podvija rep čim vidI luk ili grožđe.
BELANČEVINE beže pred boranijom.
ANEMIJA odmah pocrveni čim vidi šargarepu, grožđe, spanać, cveklu, potočarku, kupus, kajsije, jabuke i šljive.
LOŠA CIRKULACIJA I ARTERIOSKLEROZA se plaše od limuna, peršuna, belog luka, paradajza i praziluka.
ARTRITIS I REUMATIZAM "polažu oružje" kad ugledaju limun, jagode, kupine, grožđe, ribizle, jabuke, kruške, paradajz, praziluk, boraniju, crni luk i celer.
ASTMA se onesvešćuje u dodiru sa narom.
KAMEN U ŽUČI I KAMEN U BUBREGU se raspadaju pod udarom maslačka, paradajza, bele repe, praziluka, grožđa, jabuka i krušaka.
CELULIT se topi od limuna.
OPADANJE KOSE se zaustavlja odmah ako jedete potočarku.
HOLESTEROL beži čim mu se približe artičoke i maslačak.
UMORNO SRCE će ojačati ako često jedete celer, grožđe, nar i luk.
GRČEVI se proređuju, NERVNE KRIZE umiruju, a NESANICA se uspavljuje salatom, mandarinama i kruškama.
ZATVOR kapitulira pred maslinovim uljem, prazilukom, šljivama, trešnjama, dudinjama, grožđem i kruškama.
DEKALCIFIKACIJA I DEMINERALIZACIJA drhte kao prut kad šargarepa, praziluk, bela repa, kupus, cvekla, bademi, spanać, grožđe, jabuke, jagode i trešnje otvore vrata.
DIJABETES (ŠEĆER U KRVI) beži pred crnim lukom, artičokama, cveklom, maslinovim uljem, maslinama, lešnikom i bademima.
DIJAREJE (PROLIVI) prestaju ako jedete šargarepu, limun, ribizle, borovnice, nar i kajsije.
BRADAVICE I ŽULJEVI razmekšavaju se od belog luka.
EDEMI (OTOCI) se resorbuju, a ZADRŽAVANJE VODE isparava kad luk, kruška, dinja, jabuke, trešnje, breskve, komorač, potočarka i plavi paradajz uđu u organizam.
ČIREVI U STOMAKU I STOMAČNE KISELINE se smiruju u prisustvu šargarepe, kupusa, limina, grožđa, paradajza i ananasa.
PREKANCEROZNA I KANCEROZNA STANJA pozivaju u pomoć beli luk i crvenu cveklu.
BOLESTI JETRE I NADUTOST JETRE se smiruju u prisustvu maslačka, špargle, šargarepe, šikoreje, celera, artičoke, maslina, rotkvica, maslinovog ulja i grejpfruta.
BOLESTI I POREMEĆENOST ŽLEZDA traže u lečenju celer, beli luk, trešnje, kruške i jagode.
BOLOVI GRLA puše lulu pomirenja sa dudinjama, ribizlama, belim lukom, majčinom dušicom i algama.
HEMOROIDI postaju savim mali ako jedete dinje i grožđe.
HERPES ublažuju jabuke.
VISOKI PRITISAK opada pred belim lukom, peršunom, limunom, ribizlama i kruškama.
LOŠE VARENJE I INFEKCIJE CREVA prestaju ako jedete borovnice, salatu, limun, jabuke i paradajz.
NERVNE DEPRESIJE I BOLESTI NERAVA će pokleknuti pred pomorandžama, cveklom, graškom, belom repom, crnim lukom, šparglom, bademima, šljivama, urmama i drugim suvim voćem.
GOJAZNOST se topi kad jedete praziluk.
BOLESTI PANKREASA ne mogu da se odupru napadu plavog paradajza.
BOLESTI KOŽE menjaju boju sa artičokama, limunom, krastavcem, celerom, šparglom i rotkvicama.
BOLESTI BUBREGA ne mogu da se odupru grožđu, jabukama, dinji, celeru (korenu i listu), maslačku, šikoreji i kozjoj bradi.
UREA gubi svoju hladnokrvnost kad stignu artičoke, paradajz, grožđe i borovnice.
BOLESTI DISAJNIH ORGANA I PLUĆA gube svoj dah kada im se približe rotkvice, beli luk, bela repa i potočarka.
PROSTATIS I BOLESTI MOKRAĆNIH PUTEVA proganjaju rotkvice, orasi, potočarka, crni luk i borovnica.
Probajte…
Natura Online (15.1.2013)