Jednogodišnji dečak odgrizao zmiji glavu

 • Susret jedne bebe sa zmijom u Izraelu završio se neočekivano - reptil je uginuo jer mu je beba odgrizla glavu

Izvor: Tanjug, RTV Vojvodine

Jednogodišnji Imad Gadir, čija porodica živi u Šfaramu, u centralnom delu zemlje, nije povređen, ali je ipak odveden u bolnicu, za svaki slučaj.

Deda Imada Šahin Šahin ispričao je novinarima da se dečak probudo rano, oko 6.30, kada mu je otac otišao na posao. Onda je iz kreveta svojih roditelja krenuo prema drugoj sobi, gde je naleteo na zmiju dugu oko 35 centimetara, zgrabio je i odgrizao joj glavu. Srećom, zmija nije bila otrovna.- Nije to bio lep prizor. On je beba, nije znao šta radi. Mislio je da je to igra. Ne želim da se ta stvar ikome dogodi - rekao je deda.Kada je Imadova majka shvatila šta se desilo, počela je da vrišti dok nije došao prvi komšija, uleteo u sobu i otrgnuo zmiju iz ruke deteta.- Otišla sam u kuhinju da mu donesem mleko i kada sam se vratila videla sam da je već jede. Vrištala sam dok nisu došli susedi. Još ne mogu da poverujem u ono sto sam videla - rekla je Imadova majka.

 

Eli Koen, koji već dugo hvata zmije, izjavio je da se nikada nije suočio sa nečim sličnim.- Pretpostavljam da je dete reagovalo instiktivno. Na njegovu sreću ta zmija nije otrovna, inače bi ishod mogao biti tragičan - kazao je Koen.On je objasnio da se radi o vrsti zmije Coluber nummifer i da je bila stara oko tri godine. Ugriz te zmije često boli ali nije opasan za onoga ko nije alergičan, rekao je Koen. Dodao je i da ta vrsta zmije obično davi svoju žrtvu i da je "bila veća mogla je udaviti dečaka".

........

Natura Online (28.1.2012)