Prolećni ukus fest u Kombank dvorani
U Kombank dvorani u Beogradu (bivši Dom sindikata, ulaz sa Trga Nikole Pašića), 23. i 24. marta (subota i nedelja), održava se dvodnevni festival domaće hrane i pića. "Oseti ukus proleća" moto je Festivala punog adrenalina, buđenja pozitivne energije u programu velikih iznenađenja. Na Festivalu je predstavljeno više od 2.000 proizvoda iz cele Srbije i regiona, a ulaz za sve posetioce, tokom oba dana, besplatan je, uz uživanje u degustacijama na svim štandovima i punktovima izlagača...
Piše Kristina Trmanović / Foto Dušan Marinović
Posle godinu dana od prvog "Prolećnog Ukus Festa" posetioce očekuju nove "ukusne" premijere!
Prvi put nam stiže za medalju, onu najsjajniju - med sa zlatom. Pravi hit festivala očekuje posetioce u namazima sa pečurkama, tvrdim sirom sa potpuno novim prirodnim začinima, kao i čuvenim kozjim sirevima iz Bosne, pripremljenim po posebnoj narodnoj recepturi! Direktno iz Istre, dolazi neprevaziđeno maslinovo ulje, kao i specijalne salate, a sve to uz nove ukuse fantastičnih ljutih "šmek" začina. Možemo li da odolimo festivalskoj euforiji koja nas očekuje i u inovaciji: pečeni sir sa slaninom?
"Prolećni ukus Fest" je pripremio bogat program.
Sa obronaka Stare planine udahnućemo i probati jedinstvene čajeve. U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, paprike sa sirom... Naravno, posetioci "Prolećnog ukus Festa" imaće priliku da probaju i da nabave nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suvomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, prirodnih sokova... a koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja.
Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, kulena i slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu pravog domaćeg piva. Zagolicajmo nepca uz magiju hrane i zalogaja i slatka uživanja Festivala mogu da počnu!
Neodoljivi domaći kolači i nadaleko čuveni tradicionalni džemovi, biće u dodiru sa čarobnim aromama "šarmantnog ukusa" aronije u specijalnom izdanju "Prolećnog Ukus Festa".
"Prolećni Ukus Fest" podržali su Ministarstvo poljoprivrede, Sekretarijat za privredu i turizam Skupštine grada Beograda i Turistička organizacija Beograda. Specijalni gosti festivala su ugledni privrednici iz regiona.
Zemlja gost "Prolećnog ukus Festa" je Republika Egipat. Ukusi sa ovog podneblja, donose nam tradicionalne specijalitete sa neobičnim i ukusnim aromama.
Posetiocima u Kombank dvorani "Prolećni Ukus Fest" poklanja BESPLATAN ULAZ za oba dana Festivala, uz uživanje u degustacijama na svim štandovima i punktovima izlagača!
"Prolećni Ukus Fest" danas je svečano otvoren u centralnom holu Kombank dvorane u prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Ambasade Egipta, Sekretarijata za privredu i turizam Skupštine Beograda, Turističke organizacije Beograda i brojnih uglednih gostiju i novinara.
Drugog dana festivala, u nedelju 24. marta u 17 časova, specijalni međunarodni žiri proglasiće i najbolje proizvođače hrane i pića u devet različitih kategorija i uručiti priznanja.Najprestižniju nagradu "Prolećnog ukus Festa", specijalni "Grand Prix" festivalske publike, osvojiće proizvod koji dobije najviše glasova posetilaca.
Festivalski viked traje u subotu 23. i nedelju 24. marta od 10.00 do 19.00 časova.
Natura Online (23.3.2019)