četvrtak, januar 28, 2021

 

GREEN FEST 2018.

Otvoren filmski konkurs za zeleni festival

Green Fest 2018 otvoren filmski konkurs

Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda otvorili su konkurs za takmičarske filmove koji će biti prikazani na 9. Međunarodnom festivalu zelene kulture "Green Fest" koji će biti održan od 13. do 16. novembra 2018. u beogradskom Domu omladine. Na konkurs, koji je međunarodnog karaktera, mogu se prijaviti filmovi o životnoj sredini, ekologiji, prirodi, kao i inovacijama i tehnologijama koje doprinose smanjenu čovekovog uticaja na Planetu. U razmatranje će biti uzeti filmovi proizvedeni nakon 1. januara 2016. godine, i čije trajanje ne prelazi 60 minuta. Potrebna dokumentacija za prijavu se može pronaći na zvaničnoj stranici festivala – www.greenfest.rs

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

Rok za prijavu na konkurs je 19. avgust, dok će spisak filmova koji su ušli u selekciju za prikazivanje biti objavljen do 1. oktobra 2018.

Filmovi će biti nagrađeni u ukupno 6 kategorija: Najbolji srpski film, Najbolji film o prirodi, Najbolji animirani film, Najbolji kratki film, Najbolji film do 1 minuta, Najbolji omladinski film (do 30 godina).

Međunarodni festival zelene kulture "GREEN FEST" je najveća "zelena" manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se održava svake godine. Tokom prethodnih osam godina, na konkurse za takmičarske filmove je stiglo više od 4.500 filmova sa svih kontinenata, održano preko 160 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno više od 140 izlagača i umetnika, sa ukupnom posetom od preko 65 000 građana. 

......

Natura Online (1.7.2018)