CENTAR ZA UNAPREĐENJE ŽIVOTNE SREDINE

Zeleni umetnici – javite se!

IZLAGACKI PROGRAM GREEN FEST 17

Centar za unapređenje životne sredine je otvorio poziv za izlagački program u okviru 8. Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest", koji će biti održan od 14. do 17. novembra 2017, u Domu omladine Beograda.

Piše Ivana Jovčić

Poziv je namenjen mladima do 35 godina čiji umetnički i komercijalni proizvodi u sebi sadrže i komponente koje  podržavaju zaštitu životne sredine u širem smislu. U razmatranje će biti uzete prijave izlagačkih postavki poput dizajnirane odeće, nakita, dekorativnih predmeta različitih namena, rukotvorine, proizvodi nastali ponovnom upotrebom materijala, prostorne instalacije, kao i inovativni proizvodi i usluge.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti na poziv, slanjem osnovnih informacija (ime I prezime autora/naziv kolektiva, opis izložbene postavke) zajedno sa 3-5 fotografija, na e-mail adresu: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., do četvrtka, 12. oktobra 2017. Broj izlagačkih postavki je ograničen!

Tekst poziva se može pogledati na zvaničnoj strani festivalawww.greenfest.rs

Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" je najveća manifestacija u regionu jugoistočne Evrope koja se kroz filmski, obrazovni i izlagački program, bavi temama zaštite životne sredine i ekologije. Festival pomaže i podržava podizanje svesti i obrazovanje građana o navedenim oblastima, sa ciljem stvaranja i unapređenja odgovornog odnosa prema životnoj sredini, kao i informisanosti o aktuelnim dešavanjima u lokalnoj i globalnoj zajednici.

Osmi Međunarodni festival zelene kulture "Green Fest" sprovodi Centar za unapređenje životne sredine, finansira Ministarstvo omladine i sporta RS, Ministarstvo kulture i informisanja RS, Sekretarijat za kulturu grada Beograda, uz podršku Delegacije Evropske unije i EU info centra, Ambasade Republike Francuske i Francuskog Instituta, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Osoba za kontakt:

Vladan Šćekić
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

064 27 93 335

Natura Online (20.9.2017)