POŽURITE

Počela rezervacija ulaznica za 7. Green Fest

7Green Fest Pocela rezervacija ulaznica

7GreenFest 

Rezervacija ulaznica za programe 7. Međunarodnog festivala zelene kulture "Green Fest" je otvorena danas. Program festivala se može pronaći na zvaničnoj stranici festivala (www.greenfest.rs), preko koga se vrši i rezervacija ulaznica za sve programe. Ovogodišnji festival će biti održan od 15. do 18. novembra, u Domu omladine Beograda, svi sadržaji su besplatni, ali zbog kapaciteta rapoloživih sala, prednost će imati posetioci koji su blagovremeno rezervisali i preuzeli ulaznice.

Piše Ivana Jovčić, Centar za unapređenje životne sredine

U okviru filmskog programa biće prikazano 11 filmova iz ove i prethodne godine, osvajača nagrada na najprestižnijim festivalima širom sveta, dok će u takmičarskom programu posetioci moći da vide izbor najboljih filmova sa međunarodnog konkursa na koji je stiglo preko 1450 filmova iz 98 država, u kategorijama animiranog, kratkog, omladinskog, srpskog filma, kao i filmova do 1 minuta i filmova o prirodi.

Festival će otvoriti nagrađivani film „Harmonija sa deponije“, dok će čak tri filma biti posvećeni temi hrane. I ove godine u programu će se naći film u izvršnoj produkciji Leonarda Dikaprija „Hvatanje sunca“, kao i najnoviji filmovi u produkciji Venus projekta i Jan Artis Bertrana, poznatog francuskog fotografa, kao i novi film Denisa Delestraka o stvarnoj ceni trnsporta jeftine robe koja dolazi iz različitih krajeva sveta. Ovaj deo programa će obogatiti i dupla projekcija filmova o pticama – jedan sa kanala Diskaveri i drugi film srpske produkcije „Ravnica bez ptica?“

Obrazovni program i ove godine donosi pregršt radionica za učenike osnovnih i srednjih škola u prepodnevnom programu, dok će studenti i opšta javnost moći da posete predavanje italijanske profesorke Klaudije Zanfi o projektima urbanog ozelenjavanja u Milanu, kao i panel diskusiju sa izuzetnim sagovornicima na temu „Zašto životna sredina nije atraktivna na medijskom tržištu“.

Prateći izložbeni program festivala je spreman za sve posetioce i obuhvatiće izložbe, informativne grafike, postavke, instalacije i još mnogo informacija o životnoj sredini u Srbiji i svetu.

Ovogodišnji festival se održava uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, Grada Beograda - Sekretarijata za kulturu, Francuske ambasade i Francuskog Instituta, Delegacije Evropske unije i EU info centra, Fondacije Hajnrih Bel, Regionalnog centra za životnu sredinu i Evropske Mreže za klimatsku akciju, kao i mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Ulaznice za revijane filmove možete rezervisati putem linka http://greenfest.rs/index.php/sr/screen

Ulaznice za obrazovni program možete rezervisati putem linka http://www.greenfest.rs/index.php/sr/field

Natura Online (3.11.2016)