utorak, jun 02, 2020

ORGANIZACIONI ODBOR JUGOSLOVENSKIH KINOLOGA

Saopštenje za javnost

oo kinologa 22 07

Povodom teksta "Sukobi vlasnika pasa" objavljenom u "Glasu javnosti" 25.10.2000. Organizacioni odbor jugoslovenskih kinologa i redakcija revije NATURA naglašavaju da je jedino što je istinito u izjavi Mohmouda Al Daghistanija to da mu naša redakcija "stoji nad glavom četiri godine'' jer je uvek objavljivala i drugačija mišljenja koja se poslednjem i najupornijem jugoslovenskom diktatoru, M. Al Daghistaniju i njegovim poturicima - nisu nikada sviđala.

Organizacioni odbor jugoslovenskih kinologa i Redakcija Nature

Odbor i Redakcija su šokirani izjavom diktatora Mahmuda Al Daghistanija da neko hoće da "troši njegov novac" i istovremeno obaveštava javnost da to nikada i nigde niko od nas nije izjavio.

Obaveštavamo javnost i da je Organizacioni odbor jugoslovenskih kinologa pokrenuo akciju za smenu vrha Jugoslovenskog kinološkog saveza na čelu sa diktatorom Mahmudom Al Daghistanijem.

Redakcija revije NATURA podržava ovu incijativu i ukazuje da ova revija ima i te kako veze sa kinologijom, a da ono što radi Al Daghistani upravo - nema! Jer kinologija nije "organizovanje izložbi" već, pre svega, naučno bavljenje psima i selektivnim odgojem.

Uz to, JKS ne organizuje ni jednu jedinu izložbu pasa jer to rade, kao što je poznato, kinološka društva. Da paradoks bude veći, kinološka društva i za to plaćaju JKS-u, odnosno diktatoru Daghistaniju, pa otuda čudi da je on imao uopšte hrabrosti da tako nešto i izjavi.

Redakcija NATURE uz podršku brojnih kinologa koji i dalje potpisuju peticiju za njegovu smenu, pokrenula je i inicijativu da se preispita i poslovanje te "neprofitne" organizacije koja godišnje inkasira, prema podacima iz samog vrha JKS-a, više od milion nemačkih maraka a koje, putem klasičnog "harača", ubire upravo Al Daghistani od kinologa kojima, zauzvrat, nudi samo disciplinske kazne i pretnje.

Organizacioni odbor jugoslovenskih kinologa i redakcija revije NATURA, nakon neuspelog razgovora sa g. Al Daghistanijem, ovom prilikom pozivaju sve poštene kinologe i ljubitelje rasnih pasa da, do smene diktatora Al Daghistanija i njegovih poturica, BOJKOTUJU SVE KINOLOŠKE MANIFESTACIJE dok je aktuelno kinološko rukovodstvo na vlasti.

U Beogradu, 31.10.2000.

..........

Natura br. 22 - specijalno izdanje (decembar 2000)

Natura Online (13.3.2009)