PODCAST "PITAJTE ĐURU":

Kako Kinološki savez Srbije zarađuje milione evra na nezakonit način?

Gosti podcasta "Pitajte Đuru" bili su, 24. aprila 2023, Branko Marić, predsednik Asocijacije nemačkih ovčara Srbije i Ivana Milošević, aktivistkinja iz Užica. Treba pogledati...

Iz sadržaja podkasta "Pitajte Đuru": 

Kinološki savez Srbije radi nelegalno jer nije registrovan po zakonu. To je organizacija koja štancuje rodovnike i uzima novac za nepostojeće stvari. Ovakav Kinološki savez treba zabraniti jer je on izvor pasa koji nisu evidentirani.

 Svaki vlasnik psa u urbanoj sredini bi po zakonu morao da ima položen ispit za socijalizaciju, da je to slučaj, na ulicama ne bilo ujeda pasa. U suprotnom, svaki pas je potencijalna opasnost.

Hiper produkcija pasa je direktna posledica neprimenjivanja Zakona. Odgajivačnice u Srbiji "proizvode" godišnje preko 62.000 pasa. Svako ko ima tri ženke, morao bi da ima registrovanu odgajivačnicu za pse, što većinom nije slučaj.

 U Azilu u Požegi je ubijen za godinu dana 2421 pas, 716 je uginuo, samo 44 je udomljen, od postojećih 4000 pasa  To govori da je u ovom azilu procenat eutanazije pasa ogroman.

.....

Natura Online (25.4.2023)