sreda, novembar 22, 2017

 

POSLASTICE

Medena pita

Od brašna, praška za pecivo, meda, šećera, jaja i margarina umesite glatko testo i ostavite da malo odstoji. Podelite testo na četiri dela i na prevrnutom plehu ispecite kore. Za fil skuvajte mleko sa šećerom, sklonite sa vatre i umešajte brašno. Dobro umutite da razbijete grudvice i kuvajte još malo da se fil zgusne. Kada se ohladi umešajte umućen margarin.  Svaku koru namažite džemom od malina, pa filom. Poslednja kora se ničim ne premazuje. Ostavite kolač da prenoći, a sutradan ga obilno pospite šećerom u prahu, isecite na kocke i ukrasite džemom od malina.

Piše Vlastimir Spasić

 

POSLASTICE 

Medno-voćna rapsodija

Ocediti voće iz kompota i staviti u činiju.  Preliti sokom od limuna, promešati i staviti u manje posude. Jogurt izmešati sa medom i preliti voće.

Piše Vlastimir Spasić

 

POSLASTICE ZA VRUĆE LETO

Flambirane banane sa sladoledom

Oljuštite banane, prepolovljene na pola, uvaljajte u brašno i ispržite na maslacu da porumene. Pržene polovine poređajte u posudu, prelijte rumom... 

Piše Vlastimir Spasić

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete. Kako da to uradite - posetite našu stranicu Pretplata

 

POSLASTICE 

Piškota torta sa ananasom i medom

Puding skuvati u mleku sa osam kašike šećera i dve kašike brašna. Kada se ohladi dodati margarin, kiselu pavlaku i seckan ananas. Pleh obložiti folijom... 

Piše Vlastimir Spasić

 

POSLASTICE ZA VRUĆE LETO

Breskve sa medom u vinu

Breskve oljuštite, izvadite koštice i isecite na kocke, pa ih rasporedite po čašama.  Pomešajte, vino, sok od breskve i med. Mešajte dok se med potpuno ne rastvori. Prelijte preko bresaka, dodajte kockice leda i odmah poslužite.

Piše Vlastimir Spasić

 

POSLASTICE SA MEDOM

Poslastica Mediterana

Oguliti tri pomorandže, iseći na kriške, a ostalo voće očistiti i iseckati. Od jedne pomorandže iscediti sok, pomešati ga sa medom...

Piše Vlastimir Spasić

page counter