sreda, novembar 22, 2017

 

RECEPTI

Salata od tunjevine, cvekle i uprženog susama

Zanimljiva salata koja će vas opčiniti svojim nesvakidašnjim pa i posebnim ukusom

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

 

SPECIJALITETI DUNAVSKIH ALASA

Medaljoni od smuđa

Ribu očistiti, odrati kožu i iseći na kaiševe što tanje, širine četiri do pet i dužine od 12 do 15 centimetara...

Piše Raka Marković, Srebrno jezero

 

RIBLJI RECEPTI

Pohovani šaran

pohovani-saran

Odreske šarana nakapajte limunovim sokom i pospite začinom od povrća. Odreske uvaljajte u brašno i razmućena jaja, a zatim u prezle. Pripremljene odreske šarana pržite u zagrejanom ulju oko pet minuta, dok ne dobiju zlatno žutu boju...

Glas javnosti

 

RIBLJI SPECIJALITETI

Šaran u belom vinu

saran-sa-belim-vinom

Očišćenog šarana osušiti, staviti u posudu za dinstanje, posoliti i pobiberiti. U sud naliti dva do tri decilitra belog vina i sačekati nekoliko minuta da riba ogrezne. Potom dodati puter ili ulje, nekoliko kolutova limuna, poklopiti i staviti šerpu na jaku vatru...

Glas javnosti

 

RIBLJI SPECIJALITETI

Dunavski riblji paprikaš

dunavski-riblji-paprikas

Ribu očistiti, dobro oprati i narezati na krupnije komade. Luk narezati na kolutiće. U lonac s uljem poslagati red ribe, red luka, dok se ne slože svi sastojci...

Glas javnosti

 

RIBLJI SPECIJALITETI

Oslić sa sosom od paradajza

oslic-sa-sosom-od-paradajza

Odledimo i osušimo oslića, iseckamo beli i crni luk što sitnije pa ga popržimo na zagrejanom maslinovom ulju. Dodamo usitnjeni paradajz i jednu kašičicu šećera, posolimo i nastavimo kuvanje oko pola sata...

Glas javnosti

page counter