sreda, septembar 20, 2017

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Prepelice sa gljivama

prepelica-sa-gljivama

Ukoliko su gljive suve, namočite ih u malo mlake vode. Očišćenim prepelicama izvadite iznutricu, operite ih, osušite i pobrašnjavite. Naseckajte luk sa pančetom, šargarepom, celerom i lovorovim listom, meša­vinu stavite u posudu i lagano prepržite na maslacu, zatim dodajte prepelice...

 

LOVAČKA KUHINJA

Napravite svoju salamuru (pac) za divljač

meso-divljaci-u-pacu

Meso divljači stavlja se u salamuru ili pac iz dva razloga: da postane mekše i da mu se da poseban ukus. Meso u salamuri, znaju to dobro lovci, treba da ogrezne, a zatim da se pritisne nekim teškirn pred­metom. Salamura se može upotrebljavati i nekuvana, mada se pre­poručuje - kuvana. Ali, kako da napravite salumuru? I kako je primeniti, na primer, na recept za špikovani but od divlje svinje?...

Piše Žika Antić, novinar i lovac

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Čorba od pernate divljači

lov-corba-od-pernate-divljaci

Za ovu čorbu se koriste starije ptice ili one ružno prostreljene koje ne mogu da se peku. Sasvim dobro će za nju ići fazan, divlja patka pa i divlja guska...

Glas javnosti

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Lovački makaroni

lovacki-makaroni

Reč je o specijalitetu goranske kuhinje u kojoj su lovački makaroni glavno jelo. Kako se sprema? Najpre, dobro iseckajte beli i crveni luk, celer, pa ih lagano prodinstajte na pet-šest kašika ulja. Dodajte fino seckano meso, so i biber, kratko dinstajte i dodajte pola čaše vina. Kad vino ispari, dodajte ruzmarin, masline i naseckani paradjz, pa sve promešajte...

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE

Prepelice u belom grožđu

prepelice-u-belom-grozdju

Prepelice operite spolja i iznutra, posolite, pobiberite i natrljajte ruzmarinom i majčinom dušicom. U masivnoj posudi zagrejte ulje i dodajte sitno izrezanu pančetu. Lagano prodinstajte i zatim u posudu stavite prepelice...

 

RECEPTI LOVAČKE KUHINJE 

Zec u belom vinu

lov_zec_u-belom-vinu

Zeca koji je prethodno odran i uređen odležao, isecite, posolite i propržite na ulju da meso porumeni. Poprskajte brašnom, propržite i brašno pa dolijte vino...

page counter