POSLASTICE ZA VRUĆE LETO

Breskve sa medom u vinu

Breskve oljuštite, izvadite koštice i isecite na kocke, pa ih rasporedite po čašama.  Pomešajte, vino, sok od breskve i med. Mešajte dok se med potpuno ne rastvori. Prelijte preko bresaka, dodajte kockice leda i odmah poslužite...

Piše Vlastimir Spasić

Sastojci (za 4 osobe):

  • 8 bresaka
  • 4 dcl belog vina
  • 6 dcl soka od breskve
  • 4 kašike meda i
  • 4 kocke leda.

Priprema:

Breskve oljuštite, izvadite koštice i isecite na kocke, pa ih rasporedite po čašama.

Pomešajte, vino, sok od breskve i med. Mešajte dok se med potpuno ne rastvori.

Prelijte preko bresaka, dodajte kockice leda i odmah poslužite.

Pijatno!

 Natura Online (31.7.2009)