četvrtak, jul 09, 2020

 

ŽIVOTINJE

Tigrica i njeni prasići

tigrica03

U zoo vrtu u Kaliforniji tigrica je okotila tri mala tigrića. Zbog komplikacija u trudnoći, jer su tigrići bili nedonoščad, umrli su odmah po rođenju. Tada su veterinari odlučili da pokušaju sa jednim eksperimentom…

Pripremio Vladimir Marinković

Posle gubitka svojih mladih majka-tigrica je počela da poboljeva, iako se činilo da je psihički stabilna.

Veterinari su zaključili da je tigrica zbog gubitka tigrića pala u depresiju i da bi bilo dobro da joj nađu mladunce koje je okotila neka druga tigrica. Međutim, kada su proverili sve zoo vrtove u državi nisu mogli da pronađu mladunce prave starosti koji bi zamenili njenu mladunčad.

Tako su odlučili da naprave eksperiment koji do tada nije pokušao nijedan zoo vrt.

Znajući za fenomen da, ponekad, majka jedne vrste preuzme brigu o mladunčadi druge vrste, veterinari su odlučili da, imajući u tom trenutku samo sirote prasiće na raspolaganju, iste obuku u tigorvu kožu i - polože ih kod nesrećne tigrice.

Naravno, pitali su se i sami: hoće li tigrica prihvatiti prasiće kao svoju mladunčad ili će oni postati samo njen doručak?

Pogledajte fotografije dole. Da čovek prosto ne poveruje svojim očima! A i mi se sami pitamo: zašto i ostatak ljudskog sveta ne bi mogao da živi u miru?

tigrica02

tigrica01

tigrica04

.........

Natura Online (28.1.2012)