četvrtak, januar 28, 2021

 

KOMPLETAN ŠTAMPANI I DIGITALNI VODIČ ZA VLASNIKE I LJUBITELJE RASE

Doberman

Autori: Dušan Marinović i Snežana Paunović-Stefanović 

Doberman 3D Book Cover

ID=66850572

OBAVEŠTENJE: NA ZALIHAMA SU OSTALE JOŠ SAMO TRI ŠTAMPANE KNJIGE O DOBERMANU PA MOLIMO DA PRE UPLATE OBAVEZNO PROVERITE MEJLOM ILI TELEFONOM DA LI JE ŠTAMPANA KNJIGA JOŠ UVEK DOSTUPNA. HVALA NA RAZUMEVANJU.

KNJIGA O DOBERMANU - KOMPLETAN VODIČ ZA VLASNIKE I LJUBITELJE RASE. ŠTAMPANO IZDANJE, FORMATA A5, 170 STRANICA, 38 ILUSTRACIJA, 130 CRNO-BELIH FOTOSA, OFSETNI I KUNSTDRUK PAPIR, PLASTIFICIRANE KORICE. DIGITALNO IZDANJE, U .PDF FORMATU, ISTOVETNOG SADRŽAJA KAO I KNJIGA, DOSTUPNO JE PREUZIMANJEM (DAUNLOUDOM) NA VAŠ HARD-DISK.

  • Za kupce iz Srbije cena štampane knjige o dobermanu - 1.000,00 RSD (uračunati ptt troškovi), plaćanje u pošti ili na račun.

  • Za kupce iz Srbije cena digitalnog izdanja o dobermanu koje se preuzima putem dostavljenog linka - 800,00 RSD, plaćanje u pošti ili na račun.

  • Za kupce iz inostranstvo (van Srbije) cena štampane knjige je - 16,00 evra (uračunati ptt troškovi za evropske zemlje), odnosno - 9,00 evra za digitalno izdanje koja se preuzima putem dostavljenog linka, plaćanje platnom karticom preko PayPal-a.

Osim kompletnog standarda rase, zanimljivih i nepoznatih podataka, konkretnih saveta sadašnjim i budućim vlasnicima kako da odgoje zdravog i lepog psa, knjiga-priručnik sažeto, na pristupačan ali i stručan način, objašnjava rasu koju je počeo da stvara, ranih osamdesetih godina 19. veka, u nemačkoj provinciji Tiringiji, sada čuveni Fridrih Luis Doberman.

Formata A5, na 170 stranica, sa 38 ilustracija i 130 crno-belih fotografija, na ofsetnom i kunstdruk papiru, kolornih plastificiranih korica, kniga je ostala hit na našem tržištu.

Digitalno izdanje knjige, urađeno u pdf. formatu, modernizovana je verzija ovog korisnog priručnika i čita se na svim računarima, laptopovima, tabletima i pametnim telefonima. Ovoga puta, stranice knjige su u boji.  

Kao posebne priloge knjiga sadrže FCI, američki i ilustrovani standard rase, galeriju uspešnih dobermana (68 pasa), devet velikih tabli krvnih linija, test i pravilnik pogodnosti za uzgoj (ZTP), popis svih IDC pobednika i bundeszigera, kao i spisak vlasnika i odgajivača dobermana sa ovih prostora.

Knjiga nas vodi u male i velike tajne dobermana i podučava kako da u obuci, na jednostavan način, iskoristimo inteligenciju i temperamant svog ljubimca. Tu su i provereni saveti kako da odaberemo pravo štene za nas, kako da ga pravilno hranimo i negujemo, gde da ga smestimo... Posebna poglavlja posvećena su higijeni, zdravstvenoj preventivi, oboljenjima, povredama i prvoj pomoći. Priručnik posebno obrađuje ponašanje i komuniciranje dobermana, kao i govor njihovog tela.

Recenzenti knjige su Dragan Jovanović Jovamba i Milan Radivojac.

Dodatne informacije:

Dušan Marinović, autor

Tel ++381 (0)113099630 

Mob/Viber: ++381 (0)63254738

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Skype: dusan_marinovic

Ceo sadržaj i načine naručivanja knjige o dobermanu pogledajte na dnu ove stranice.

Naslovna knjige DOBERMAN

OBAVEŠTENJE: NA ZALIHAMA SU OSTALE JOŠ SAMO TRI ŠTAMPANE KNJIGE O DOBERMANU PA MOLIMO DA PRE UPLATE OBAVEZNO PROVERITE MEJLOM ILI TELEFONOM DA LI JE ŠTAMPANA KNJIGA JOŠ UVEK DOSTUPNA. HVALA NA RAZUMEVANJU.

1. ZA KUPCE IZ SRBIJE:

Naručivanje štampane ili digitalne knjige o dobermanu:

A. NA POSTNET UPUTNICI u Vašoj pošti uplatiti ukupno 1.000 RSD za štampanu knjigu (u cenu je uključena poštarina) na ime: Dušan Marinović, (Sušačka 3a, 11010 Beograd), broj mobilnog telefon 063 254 738 sa obaveznom napomenom šalterskoj radnici u pošti da autor sam podiže novac na šalteru bilo koje pošte (čime smanjujete troškove prijema pošiljke). 

Ukoliko želite da kupite link za preuzimanje digitalne knjige, na Postnet uputnici u Vašoj pošti, uplatite ukupno 800 RSD na ime: Dušan Marinović, (Sušačka 3a, 11010 Beograd), broj mobilnog telefon 063 254 738 sa obaveznom napomenom šalterskoj radnici u pošti da autor sam podiže novac na šalteru bilo koje pošte (čime smanjujete troškove prijema pošiljke). 

Odmah posle uplate SMS porukom pošaljite na moj broj telefona 063 254 738 ili imejlom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. broj Vaše Postnet uputnice, Vaše ime i prezime sa tačnom adresom, poštanskim brojem, mestom stanovanja i brojem Vašeg telefona.

Ukoliko vam se knjiga šalje u digitalnoj formi, putem LINKA, neophodno je da mi pošaljete i svoju tačnu imejl adresu na koju ću Vam, samo nekoliko sati po evidentiranoj uplati, poslati vaš primerak signifikovane digitalne knjige o dobermanu. 

Po prijemu vaše uplate za štampanu knjiga, onće Vam istog ili najkasnije sledećeg dana biti poslati preporučenom pošiljkom, što znači da se pošiljka ne može izgubiti jer će vam je poštar doneti na kućnu adresu.

B. UPLATOM NA TEKUĆI RAČUN:

115-0038163254738-09  Mobi Banka (bivša Telenor banka)

Svrha uplate: Knjiga o dobermanu (naznačiti: štampano izdanje ili kupovina linka za daunloud)

Primalac: Dušan Marinović, Sušačka 3a, 11010 Beograd

Uplatu potvrdite obavezno telefonom ili mejlom i naznačite da li je reč o kupovini štampanog izdanja ili linka za daunloud. Zbog obavezne signifikacije svake digitalne knjige molim da mejlom pošaljete i svoje podatke: ime i prezime, ulica i broj, poštanski broj i mesto stanovanja, broj fiksnog i mobilnog telefona i Vašu tačnu i aktuelnu imejl adresu. 

Knjigu i CD ne šaljemo pouzećem.

2. ZA KUPCE IZ INOSTRANSTVA (van Srbije):

Naručivanja štampane ili digitalne Knjige o dobermanu (putem kupljenog linka):

Štampanu ili digitalnu Knjigu o dobermanu možete kupiti online preko PayPal-a vašom platnom karticom.

- Kupci van Srbije, ŠTAMPANU Knjigu o dobermanu (uračunati svi troškovi slanja za Evropu) mogu platiti platnom karticom preko PayPal-a po ceni od 16,00 €

 

- KupcI van Srbije, LINK za preuzimanje DIGITALNE Knjige o dobermanu mogu kupiti platnom karticom preko PayPal-a po ceni od 9,00 € 

Važna napomena: kupci iz Srbije (rezidenti Srbije) knjigu NE MOGU platiti preko PayPal-a zbog postojećeg Zakona o deviznom poslovanju Republike Srbije.

Odmah po prijemu i evidentiranju uplate za štampanu knjigu biće Vam poslata istog ili najkasnije sledećeg dana preporučenom pošiljkom na vašu adresu, što znači da se ne može izgubiti jer će vam je poštar doneti na vašu adresu. Molimo da mi imejlom pošaljete vaše ime i prezime sa tačnom adresom, poštanskim brojem i mestom stanovanja, kao i državom.

Ukoliko kupujete LINK za preuzimanje (daunloud) digitalne Knjige o dobermanu, odmah po evidentiranju vaše uplate, a najkasnije za nekoliko sati, poslaću vam LINK za preuzimanje digitalne knjige preko Wetransfera ili Dropbox-a. Osim vaših podataka potrebno je da obavezno pošaljete i Vašu tačnu i aktuelnu imejl adresu na koju ću vam poslati link.  

Napomena: Za kupce iz Crne Gore, Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine i Hrvatske sada postoji mogućnost da sva naša izdanja plate u tamošnjim poštama, putem Međunarodne postnet uputnice. Ovom poštanskom novinom olakšana je trgovina između Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. 

Knjigu ne šaljemo pouzećem.

cd doberman

Iz sadržaja:

• PREDGOVOR

• RECENZIJE Dragana Jovanovića Jovambe i Milana Radivojca

• NASTANAK RASE

• F.C.I. STANDARD : KRATAK ISTORIJSKI PREGLED > OPŠTI IZGLED 

• VAŽNIJI ODNOSI TELESNIH VELIČINA - PROPORCIJE: Narav > Glava >Stop 

• LIČNI DEO: Njuška > Zagriz > Usne > Vilice i zubi > Oči > Uši > Vrat

• TELO: Greben > Leđa > Sapi > Grudni koš > Linija stomaka > Rep

• NOGE: Prednje noge > Plećka > Nadlaktica > Lakat > Podlaktica > Šaplje > Došaplje > Šape > Zadnje noge > Natkolenica > Koleno > Potkolenica > Skočni zglob > Došaplje > Zadnje šape

• KRETANJE

• KOŽA > DLAKA > Boja 

• VISINA I TEŽINA

• GREŠKE: Opšti izgled > Glava > Vrat > Telo > Noge > Dlaka > Narav > Visina > Kretanje

• DISKVALIFIKACIONE MANE: Uopšteno > Oči > Čeljust > Dlaka > Narav > Visina > Napomena

• ILUSTROVANI STANDARD DOBERMANA

• AMERIČKI STANDARD DOBERMANA

• OPŠTI IZGLED: Visina (u grebenu) > Glava > Oči > Uši > Lobanja > Zubi i čeljusti > Njuška

• VRAT, GORNJA LINIJA TELA I TELO: Vrat > Greben > Prsa > Grudi > Rebra > Stomak >Slabine > Kukovi > Rep

• PREDNJI DEO TELA: Plećka > Noge > Došaplje > Šape

• ZADNJI DEO TELA: Bedrenjača > Natkolenica (butina) > Dlaka > Boje i paleži > Kretanje > Temperament > Plašljivost > Zloćudnost > Mane

• UMESTO UVODA DILEMA: ODRASTAO PAS ILI ŠTENE?

• KUPITI DOBERMANA ILI NE?

• KAKO ODABRATI ŠTENE?

• NA ŠTA TREBA OBRATITI PAŽNJU?

• KAKO BRINUTI O NOVOM ČLANU PORODICE: Mesto za spavanja i režim ishrane > Kućica za pse > Oprema (ogrlica, povodac i igračke)

• HIGIJENA: Četkanje > Kupanje > Čišćenje ušiju > Ceđe nje podrepne (paraanalne) žlezde > Sečenje noktiju > Održavanje zuba

• ISHRANA I REKREACIJA DOBERMANA: Vitamini i minerali > Proteini > Ugljeni hidrati > Masnoće > Komercijalna hrana za pse > Vrste komercijalne hrane za pse > Rekreacija je bitna

• KUĆNO VASPITANJE: Saveti mali - pomoć velika

• OSNOVNA OBUKA: "K nozi!" > "Sedi!" > "Ostani!" > "Lezi!" > Aportiranje (donošenje predmeta) > Preskakanje prepreka

• PROBLEMI KOJE MOŽE STVARATI PAS: Skakanje na ljude > Bespotrebno lajanje > Cvilenje za hranom > Penjanje na nameštaj > Ujedanje > Putovanje kolima

• GALERIJA USPEŠNIH: Fotografije uspešnih dobermana

• PARENJE :  Gajenje i reprodukcija pasa > Strategija ukrštanja > Poseta veterinaru > Ritual parenja > Gravidnost kuje > Štenjenje > Potencijalne komplikacije > Odbijanje od dojenja i prelazak na čvrstu hranu > Šta treba obavezno uraditi?

• OBOLENJA I POVREDE: Prepoznavanje simptoma > Infektivne bolesti > Štenećak > Besnilo > Hepatitis > Leptospiroza > Parvoviroza > Traheobronhitis > Zapaljenje creva > Parazitarne bolesti > Piroplazmoza > Askaridoza > Ehinokokoza > Spoljni paraziti > Pseće vaši > Buve > Krpelji  > Kožne bolesti > Demodikoza

• PRVA POMOĆ: Stanje šoka > Spoljno krvarenje > Unutrašnje krvarenje > Slomljene kosti > Iščašenja - uganuća > Opekotine > Toplotni udar - sunčanica > Trovanje > Napadi kašlja > Povreda oka > Davljenje > Udice i bodlje od ježeva > Mala priručna apoteka

• PONAŠANJE I KOMUNICIRANJE: Komunikacija među psima > Označavanje teritorije urinom > Obeležavanje izmetom > Obeležavanje izlučevinama žlezda > Genetska obeležja > Ponašanje i fizičko zdravstveno stanje > Faktor stresa

• GOVOR TELA: Izražavanje dominacije > Pokazivanje predaje > Spremanje na napad > Govor zvukova

• TEST POGODNOSTI ZA UZGOJ (ZTP): Pravilnik polaganja Testa pogodnosti za uzgoj nemačkog doberman kluba  > Procedura odvijanja testa > Pravila suđenja i propisi izvođenja > Klasifikacija karaktera dobermana po ZTP-u

• SPORTSKA OBUKA (SCHUTZHUND): Šta je to kerung?

• IZLOŽBE, IZLOŽBE…

• SVI I.D.C. POBEDNICI

• BUNDESSIEGERI

• SPISAK VLASNIKA I ODGAJIVAČA DOBERMANA U SRJ

• LITERATURA

• SPECIJALNI DODATAK SLOBODANA MAKSIMOVIĆA: KRVNE LINIJE DOBERMANA (DEVET TABLI)

Reklame

........

Dodatne informacije:

Dušan Marinović, autor

Tel ++381(0)113099 630 

Mob/Viber: ++381(0)63 254 738

email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

skype: dusan_marinovic

.......

Natura Online