Gljivarski recepti
RECEPTI SA GLJIVAMA
Piletina sa gljivama i rokforom
Za ovaj recept preporučujem sir Rokfor – odnosno drugi sir sa plavom plesni. Uz ovo jelo ide crno vino koje nema previše tanina, pre svega kaberne ili slično...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pogodaka: 1254
GLJIVARSKI RECEPTI
Letnja mandža - samo takva
Ovo je jelo koje se može jesti i prstima tako što se hleb umače u sos i sa njim zahvati malo i mase. Verovatno je reč o jedinom jelu uz koje ću dati prednost pivu nad vinom, a razlog tome je što, uz gljive, ovde treba dodati i nešto roštilj kobasica, paradajza, obične i ljute paprike, crni luk, jaja, bosiljak...
Piše i priprema Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pogodaka: 1625
GLJIVARSKI RECEPTI
Taljatele sa gljivama i tikvicama
Preliv spremiti na sledeći način: na maslacu izdinstati luk, pa dodati tikvicu sečenu na štapiće i na kolutove sečenu papričicu. Zaliti mlekom u kojem su namakani vrganji (zajedno sa vrganjima) i dodati krupno sečene šampinjone...
Priprema i piše Vladimi Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimi Janjić, dipl. ing
- Pogodaka: 2968
GLJIVARSKI RECEPTI
Rendane tikvice sa gljivama
Ovo veoma ukusno jelo, koje se sprema sa vrganjima i šampinjonima, ali i sa još dosta veoma bitnih sastojaka, na kraju treba zapeći u rerni oko pola sata. Praksa pokazuje da uz njega najbolje ide lagano i ohlađeno crno vino ili roze...
Priprema i piše Vladimir Janić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janić, dipl. ing
- Pogodaka: 1904
GLJIVARSKI SPECIJALITETI
Palačinke sa vrganjima
Za četiri osobe ispeći osam palčinki, za koje ne dajem recept jer je opšte poznat, ali ovo što sledi niže sigurno će vam se dopasti...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janić, dipl. ing
- Pogodaka: 1576
TOPLA PREDJELA SA GLJIVAMA
Uštipci od goveđeg jezika sa suvim vrganjima
Oko dva sata kuvati jezik dok ne omekša u vodi u koju se dodaju tri kašike začina od sušenog povrća, glavice crnog i glavice belog luka, 15 zrna bibera, bosiljak i ruzmarin. Skuvani i ohlađeni jezik oguliti i iseći krajeve, sredinu jezika iseći na kolutove debele oko pola centimetra...
Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing
- Detalji
- Autor Vladimir Janjić, dipl. ing
- Pogodaka: 1751