subota, decembar 15, 2018

 

RECEPTI SA GLJIVAMA

Čorba od gljiva na mleku

corbaodgljivanamleku

Ova čorba se može zakiseliti pavlakom, limunovim sokom ili vinskim sirćetom

Priprema, fotografiše i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Da biste otvorili i pročitali ovaj i još stotine drugih zaključanih tekstova i priloga na Naturi Online potrebno je da se registrujete.

 

RECEPTI

Kapama sa gljivama

Kapama sa gljivama je jelo za više osoba. Može da se sprema i u kotliću i u zemljanom loncu, dakle - i u prirodi. U svakom slučaju, ovo je vrhunski gastronomski doživljaj.

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

 

RECEPTI SA GLJIVAMA

Gurmanska pljeskavica od kopriva i gljiva

pljeskavicakopriva01

Zdravo, vegetarijansko a uz sve to i vrlo ukusno jelo...

Tekst i fotografije Vladimir Janjić, dipl. ing

 

RECEPTI SA GLJIVAMA

Čorba od šaranove glave i smrznutih gljiva

Evo jednog zimskog iznenađenja. Ova čorba liči i na riblju čorbu i na čorbu od gljiva, ali ni na jednu previše, već pomalo na obe...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Gratinirana jajčara

gratinirana-jajcara01

Ova gljiva s pravom zaslužuje i sva svoja druga imena kao što je i ono latinsko - carska. Pripremljena na ovaj način jajčara ili blagva predstavlja gastronomski hit za koji vam je potrebno, naravno, osim oko pola kilograma ove sjajne gljive i nešto namirnica koje obično svi imamo u svojim frižiderima. Probajte recept i uverite se sami u ukus ovog specijaliteta koji je zaista teško rečima opisati...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing / Foto Dušan Marinović

 

RECEPTI SA GLJIVAMA

Piletina sa gljivama i rokforom

piletina-sa-rokforom

Za ovaj recept preporučujem sir Rokfor – odnosno drugi sir sa plavom plesni. Uz ovo jelo ide crno vino koje nema previše tanina, pre svega kaberne ili slično...

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing