četvrtak, april 02, 2020

 

GLJIVARSKI RECEPTI

Pečeni šampinjoni

Ovo je jedan od onih recepata koji potvrđuju pravilo "što jednostavnije - to bolje" a koji, kod priprema gljiva, prevashodno i - važi. Filovane pečurke peći na 200 0C 20 minuta i servirati ih tople kao predjelo ili kao prilog uz meso.

Priprema i piše Vladimir Janjić, dipl. ing

Za pripremu se koriste samo klobuci (šeširi), drške možete upotrebiti za neko drugo jelo i to tako što se ređaju listićima naviše okrenutim u pleh podmazan maslacem ili margarinom.

Tako naređani šeširi pune se sledećom smesom: 100 g maslaca umućenog da postane kremast, sa dodatkom dva čena zdrobljenog ili vrlo sitno iseckanog belog luka, kašičicom sveže mirođije i vezom peršuna sitno naseckanih, kašičicom suvog origana i na vrh noža crnog ili belog bibera (ovo je količina za oko 500 g šešira).

Filovane pečurke peći na 200 0C 20 minuta.

Servirati toplo kao predjelo ili prilog uz meso.

Prijatno!

........

Natura Online (19.5.2009)